Hlavní obsah

Hráči Sparty potvrdili, že stojí za Poborským

PRAHA

Po prohraném sobotním utkání s Baníkem Ostrava se hráči Sparty uzavřeli na Letné do šatny. Brankář a dočasný kapitán Jaromír Blažek poté před novináře předstoupil se společným prohlášením celé kabiny. Hráči stojí za vyhozeným hráčem Karlem Poborským, který je na hostování v Českých Budějovicích.

Článek

Hráči považují řešení Poborského případu za nešťastné. Dočasný sparťanský kapitán zdůraznil, že mluví za všechny hráče. "Domluvili jsme se na tom, že k těmto věcem se budeme vyjadřovat najednou," vysvětlil. Jednu věc prý ale nebudou už nyní tajit: celá kabina stojí dál za Karlem Poborským, který byl z klubu ve čtvrtek vyhozen za to, že se otevřeně postavil proti trenérovi.

Pozápasová schůzka všech hráčů sice přinesla i další úmluvu, ale hráči se dohodli, že jí zatím veřejnosti neprozradí. "Počkáme nejprve na schůzku trenéra s panem Křetínským, pak se teprve vyjádříme," uvedl Blažek, podle kterého je několik možností, jak se bude událost vyvíjet. "Je to hodně složité pro nás všechny, nechtěli jsme do toho tahat emoce," řekl pouze brankář.

Hráči údajně nechtějí dělat nynějšímu kouči potíže. "Rozhodně nechceme, abychom přidělávali trenérovi další problémy," uvedl letenský kapitán, který už v pátek v poledne spolu se Zelenkou a Sivokem absolvoval setkání se šéfem klubu Danielem Křetínským. "Řekli jsme mu svůj pohled na celou situaci. Dobře však víme, že konečné rozhodnutí je pouze na něm," prohlásil Blažek.

Hodně o postoji hráčů ale naznačila pozápasová děkovačka fanouškům, kteří po celý zápas vyzývali Hřebíka k demisi. "Neviděli jsme důvod, proč tam nejít. Děláme to pokaždé, přestože ne vždy se vším souhlasím. Rozhodně ale není dobře, že nyní některé reakce zachází do osobních věcí," pravil Blažek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice