Hlavní obsah

Vachoušek bude platit, zlobil se Rada

Praha

Nejen penaltový moment, ale i chování zkušeného Štěpána Vachouška rozzlobilo trenéra Teplic Petra Radu. K tomu, zda penalta byla či nikoliv, se vyjádřil velmi diplomaticky... Fotbalisté Teplic nakonec prohráli v utkání 21. ligového kola na Spartě 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kovařík uděluje žlutou kartu telickému Štěpánu Vachouškovi.

Článek
Fotogalerie

„Neviděl jsem ten moment, takže chci věřit, že když ji rozhodčí písknul, tak byla,“ pravil trenér Petr Rada s úsměvem na rtech. „Samozřejmě prohra v 90. minutě mrzí, ale musím přiznat, že Sparta byla lepší. Nám nevyšly brejky. Co mne však mrzí, je vyloučení Štěpána Vachouška. Tak zkušený hráč by si něco takového a zcela zbytečného neměl dovolit. Nemáme moc kreativních hráčů, takže nám bude chybět. Musím si s ním promluvit a určitě ho čeká pokuta,“ konstatoval Rada.

Samotný Štěpán Vachoušek po utkání uznal, že udělal chybu. „Bylo to zbytečné, ale nic sprostého jsem rozhodčímu neřekl. Prostě mě ovládly emoce... Asi mě to bude něco stát,“ říkal Vachoušek, kterého mrzelo, že Teplice nakonec odjížděly z Letné bez bodu. „Pravdou je, že Sparta měla hlavně v první půli několik šancí, které nedala. Tím víc je škoda, že si nevezeme alespoň bod,“ dodal.

Dočkal věděl, kam penaltu kopne

Ani trenér Sparty Vítězslav Lavička nechtěl o penaltě mluvit. „Není to alibismus, ale měl jsem v zákrytu asistenta rozhodčího. Věřil jsem, že Bořek Dočkal ji promění. My jsme ale mohli vést jasně už po první půli. Takových zápasů, kdy jsme nedali tolik šancí, jsem zažil několik jako hráč i jako trenér. Hráči však ukázali charakter a zápas jsme vyhráli,“ oddechl si letenský kouč, jemuž údajně v případě bodové ztráty hrozilo odvolání. Tuto spekulaci však nikdo na Letné nepotvrdil.

Penaltový střelec Bořek Dočkal se jako spasitel necítil. O tom, kam míč kopne, měl předem jasno. „Byl jsem od začátku rozhodnutý, jen jsem první kroky čekal, jestli se gólman nějak pohne. Samozřejmě jsem cítil nervozitu, ale rozhodně jsem nepřemýšlel, co by bylo, kdybych nedal. Věděl jsem, že pak už by naše šance na vstřelení gólu byly mnohem menší. Zasloužili jsme si vyhrát, je až neuvěřitelné, jaké příležitosti jsme neproměnili. Důležité je, že máme tři body,“ oddechl si nakonec Dočkal.

Reklama