Hlavní obsah

Sparta má nového kapitána - Sivoka

PRAHA

Fotbalisté Sparty si po sobotním prohraném utkání doma s Ostravou zvolili nového kapitána. Bude jím teprve dvaadvacetiletý Tomáš Sivok. Funkci kapitána zastával Karel Poborský, který ji ale složil pro neshody s trenérem Jaroslavem Hřebíkem a následně byl z kádru vyhozen.

Článek

Kapitánskou pásku dočasně převzal brankář Jaromír Blažek. Sivok krátce po svém jmenování potvrdil zákulisní informace, že už po sobotním utkání hráči požádali trenéra Jaroslava Hřebíka, aby nerezignoval. Klub to uvedl v prohlášení, které ČTK poskytla mluvčí klubu Lenka Raková.

"Jsme jednotní, což dokazuje i fakt, že jsme včera po prohraném utkání požádali trenéra, aby v této těžké situaci neodstupoval a zůstal u týmu. Jsme rádi, že naše přání nakonec respektoval," cituje Sivoka oficiální web Sparty.

Hráči dnes ve společném prohlášení pro média uvedli, že za svým bývalým kapitánem stojí, ale současně prý jich podporu má i trenér Hřebík.

To ostatně naznačil už po sobotním duelu prozatímní kapitán Jaromír Blažek, který prohlásil, že hráči nechtějí přidělávat trenérovi další problémy. "Mínili jsme tím, že Karla (Poborského) máme rádi a uznáváme, co pro Spartu udělal. Samozřejmě bychom byli raději, kdyby celá situace vůbec nevznikla, ale rozhodnutí vedení respektujeme," upřesnil dnes v prohlášení Blažek.

Nový letenský kapitán Sivok je podobně jako jeho předchůdce Poborský odchovancem jihočeského fotbalu. Do Sparty přišel z Českých Budějovic před třemi lety a v lize má přes své mládí odehráno už 79 prvoligových zápasů.

S kapitánskou pásku nebude nastupovat nově, ve stejné funkci působil po většinu rozehrané evropské kvalifikace v reprezentaci do 21 let. Jeho výkony ho však vynesly už do reprezentačního áčka, kde nastoupil v obou posledních kvalifikačních zápasech proti Rumunsku a Arménii.

Reklama

Související témata: