Hlavní obsah

Koubek Spartu nekomentoval a byl rád, že si s Plzní užije tréninky bez stresu a napětí

Plzeň

Stoprocentní bilancí ze tří zápasů během osmi dnů se chlubí fotbalisté Viktorie Plzeň po nedělním vítězství 2:0 nad Libercem. Západočeši postupně porazili Duklu, v dohrávce Slavii a nakonec Severočechy, takže před reprezentační přestávkou třímají na čele ligového pelotonu pětibodový náskok na druhou Spartu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Ondřej Vaněk (vpravo) překonává brankáře Liberce Lukáše Hrošša.

Článek

„Splnili jsme tajný cíl v podobě devíti bodů. Ale proti Liberci bylo vidět, že hráči mají po nemoci v nohách už dvě utkání. Měl jsem ze zápasu z důvodů jisté únavy obavy, scházela nám lehkost. A Liberec vše umocnil odvážnou, aktivní a důslednou defenzivou," vykládal plzeňský trenér Miroslav Koubek.

„Pro psychiku je nesmírně důležité, že jsme dokázali zareagovat na sobotní vítězství Sparty nad Teplicemi a udrželi si náskok pěti bodů. Tři výhry ze tří duelů představují fantastickou bilanci," radoval se Ondřej Vaněk, autor druhého plzeňského gólu.

Ve srovnání se středečním duelem proti Slavii soupeře ze dna tabulky sice Plzeň nepustila do jediné šance, jenže ve finální fázi nebyla stejně nebezpečná.

„Na některých z nás bylo vidět, že jsme toho měli po předešlých zdravotních potížích plné zuby. Já měl ke konci nohy ztuhlé, dřevěné," přiznával Vaněk. „Po viróze jsme ukázali charakter a sílu. Mě nemoc poznamenala asi nejvíc z mužstva. Čtyři dny jsem měl velké horečky, zimnici. V tréninku jsem pak byl po dvou sprintech zahlcený. Všichni jsme už byli unavení, ale udrželi jsme náskok pěti bodů, což je bomba," přitakával plzeňský záložník Václav Pilař.

Spartu koubek neřeší

Plzeň si k bodům pomohla standardními situacemi. Nejprve přímý kop Hrošovského hlavou přizvedl Vaněk k neomylně pálícímu Hubníkovi, po rohu Kovaříka v závěru pak zajistil klid hlavičkující Vaněk. „Bylo důležité, že jsme si při statečném vzdoru Liberce pomohli standardními situacemi. Gól jsme z nich nedali delší čas, tudíž jsem moc rád, že jsme bilanci změnili," usmíval se Koubek.

Byl rád, že jeho tým udržel pětibodový náskok na Spartu. „Měli jsme hodně psychicky náročný týden, ale nyní se můžeme uvolnit a fotbal si v tréninku alespoň pár dnů užít bez větších stresů," smál se plzeňský trenér, jenž se odmítl jakkoliv vyjadřovat k vítězství Sparty nad Teplicemi. „Řeším pouze výkony svého mužstva."

Reklama

Související témata: