Hlavní obsah

Liberec je devět kol bez výhry. Vidím drobnosti, na nichž lze stavět, ujišťuje Vavruška

Plzeň

Jediný bod z pěti jarních duelů získali fotbalisté Liberce. Klub ze severu Čech slavil před třemi lety mistrovský titul, nyní je devět kol před koncem poslední. Hráči Severočechů už devět kol nepoznali radost z vítězství, naposledy prohráli 0:2 v neděli v Plzni. V defenzivě se prezentovali solidním výkonem, v ofenzivě byli absolutně neškodní.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva záložník Liberce Michal Breznanik, plzeňský záložník Václav Pilař a útočník Josef Šural.

Článek

„Ukázali jsme jen polovinu z toho, co jsme chtěli. Nechtěli jsme jen pasivně čekat, co s námi soupeř při nesporné kvalitě udělá. Kluci měli být aktivní v napadání a defenzivní činnosti, což splnili. Ale chyběla nám kvalita směrem dopředu," posteskl si David Vavruška, trenér Liberce.

V čem spatřoval největší nedostatky? „Zejména v přechodové fázi. V pokutovém území domácích jsme neexistovali. Nevytvořili jsme si šanci, nemohli jsme tudíž pomýšlet na gólový úspěch. Ale když vezmu poslední dva duely, vidím drobnosti, které nás mohou zvednout a na nichž lze stavět. Byť času není mnoho, není důvod lámat nad mužstvem hůl," říkal Vavruška.

Do souboje se Západočechy nenasadil trojici Fleišman, Frýdek, Delarge. Opory libereckého kádru mají tři žluté karty a trenér nechtěl riskovat, že po čtvrtém napomínání budou chybět proti Brnu v klíčovém záchranářském duelu po reprezentační přestávce. „Jejich náhradníci je plně zastoupili," nehledal důvody nezdaru v absenci klíčový mužů.

Problémem Severočechů jsou opakující se individuální chyby. „V Ostravě a v Plzni jsme dostali pět branek, všechny ze standardek, což není normální. Nejde o otázku nedostatečné připravenosti či špatného systému, ale o plnění individuálních úkolů a koncentraci v daném okamžiku. Jeden hráč zaspí a hned inkasujeme. Individuální odpovědnost každého hráče se musí zlepšit," nabádal Vavruška.

Reklama

Související témata: