Hlavní obsah

Konečně jsme se odměnili věrným fanouškům, měl radost po výhře nad Slavií kouč Brna Kotal

Brno

Zatímco na venkovních hřištích jsou zatím v odvetné části první ligy stoprocentní, doma vstřelili na jaře až na třetí pokus první gól a radovali se z premiérového vítězství. Fotbalisté Zbrojovky přehráli až nečekaně snadno Slavii 3:0.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Záložník Slavie Simon Deli (vlevo) a záložník Zbrojovky Jan Sýkora.

Článek

„Konečně jsme se odměnili věrným fanouškům, kteří nás povzbuzovali při nepovedeném duelu s Duklou i bezgólovém utkání s Baníkem," měl radost brněnský kouč Václav Kotal. „V prvním poločase byli kluci ještě trochu nervózní, avšak po přestávce podali výkon podle mých představ. Vytvořili jsme si hodně šancí a tři z nich jsme dokázali proměnit. Cením si, že jsme Slavii skoro k ničemu nepustili," pochválil svůj tým Kotal. „Protože nás po reprezentační pauze čeká duel na hřišti posledního Liberce a poté další hrozně náročné zápasy v Plzni, s Mladou Boleslaví a na Spartě, budeme si teď pohled na tabulku dva týdny užívat," okomentoval s úsměvem posun Brňanů na osmou příčku.

Kotalovi vyšel tah se zařazením urostlého útočníka Čtvrtníčka, který na hrotu nahradil zraněného Moukanzu, a přispěl gólem na 2:0 k triumfu Zbrojovky. „Byla to moje druhá ligová branka, před třemi lety jsem se trefil za Slovácko. Budu za ni muset něco v kabině zaplatit do společné kasy, ale udělám to strašně rád," tvrdil pětadvacetiletý Josef Čtvrtníček, který se v zimě přesunul do Brna z třetiligového Vyškova. „Měl jsem v hledišti rodiče a asi dvacet dalších příbuzných, kamarádů a známých. Jsem rád, že nepřijeli nadarmo," culil se.

Čtvrtníček nechtěl spekulovat, zda už se Brňané definitivně zbavili sestupových starostí. „Takové úvahy jsou předčasné. Body musíme sbírat dál, chceme skončit co nejvýš," předsevzal si.

Sešívaní už jsou dvanáctí

Naopak slávisté, kteří ještě nedávno mysleli na evropské poháry, padli v Brně už potřetí v řadě a propadli se na dvanácté místo prvoligové tabulky. „Pomalu abychom se začali dívat raději pod sebe," posteskl si zkušený záložník Karel Piták. „Utkání se Zbrojovkou se nám vůbec nepovedlo. Dostali jsme strašně laciné góly a vpředu jsme se proti urostlým brněnským stoperům vůbec neprosadili," štvalo ho.

Trenér Pražanů Miroslav Beránek uznal, že jeho celek podal slabý výkon. „Ztratili jsme sice po půlhodině našeho klíčového útočníka Škodu, což samozřejmě naši koncepci poněkud narušilo, avšak na jeho absenci vysokou porážku nesvádím. Výsledek 3:0 hovoří sám za sebe," konstatoval.

Škodův nucený odchod ze hřiště ovšem přidělal Beránkovi další starosti. „Při jednom ze soubojů inkasoval úder do paty a udělal se mu krevní výron. Až další vyšetření ukážou, jak je zranění vážné," nechtěl předjímat.

Reklama

Související témata: