Hlavní obsah

Trojlístek Holek, Kolář a Skalák soupeří o titul Hráče měsíce

Praha

Soutěž má reprezentační přestávku, v klidu tak lze zhodnotit březen. Na Hráče měsíce ve fotbalové Synot lize byl podruhé v řadě nominován Daniel Kolář, nejlepší střelec vedoucí Viktorie Plzeň. Komise tvořená zástupci mediálních partnerů soutěže pak rozhodla o tom, že jeho soupeři jsou sparťanský stoper Mario Holek a mladý Jiří Skalák, který se rozehrál v Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Sparty Mario Holek.

Článek

Formu si drží dál. Za únor sice v anketě podlehl vítěznému slávistovi Milanu Škodovi a druhému sparťanovi Václavu Kadlecovi, pro Daniela Koláře je však podstatné, že jeho Viktoria v čele tabulky navyšuje náskok na druhou Spartu. Kolář je v Plzni exekutorem penalt a dává z nich důležité góly.

Soupeření o titul se Spartou se promítá i do ankety. Stoper Mario Holek si stabilními výkony vysloužil nominaci do národního týmu. Také Jiří Skalák patří klubu z Letné, hostuje však v Mladé Boleslavi, kde začal dávat góly a dělá tak radost trenérovi jedenadvacítky Jakubu Dovalilovi.

Do nominace na Trenéra měsíce se dostala trojice koučů, jejichž mužstva v březnu nepoznala porážku. Platí to o Karlu Jarolímovi z Mladé Boleslavi, Luďku Klusáčkovi z Jihlavy i Václavu Kotalovi ze Zbrojovky Brno.

Počínaje dnešním dnem mohou z trojice nominovaných v obou kategoriích vybírat fotbaloví příznivci. Ti svými hlasy na webové stránce Syniot ligy rozhodnou o tom, kdo zvítězí. Hlasování potrvá do čtvrtka 26. března.

Reklama