Hlavní obsah

Zlín testuje maďarského útočníka Hercegfalviho

Maďarský útočník Zoltán Hercegfalvi by se mohl stát novou posilou fotbalistů Tescomy Zlín. Aktuálně třináctý celek české nejvyšší soutěže otestuje pětadvacetiletého hráče na třech trénincích a nejpozději ve středu bude jasné, zda člena klubu Lombard Pápa těsně před uzavřením přestupového okna angažuje.

Článek

Hercegfalvi je bývalým členem maďarské jednadvacítky, za kterou nastoupil dvacetkrát. Krátce nahlédl i do seniorského výběru, v jehož dresu sehrál tři duely. V nejvyšší soutěži odehrál 138 utkání, v nichž vstřelil 32 branek. Působil v Honvédu Budapešť, Videotonu Székesfehérvár nyní hraje za Lombard Pápa.

"Podle kazety, kterou mám k dispozici, jde o hráče, který je rychlý a dokáže se velmi dobře zorientovat ve vápně soupeře. Stylem hry mi připomíná mladoboleslavského útočníka Kuliče," řekl asistent trenéra Tescomy Pavel Hoftych.

Pětadvacetiletý Hercegfalvi přijel do Zlína v neděli večer, v pondělí a úterý s mužstvem kouče Lubomíra Blahy absolvuje tři tréninky. "Do středy se musíme rozhodnout, jestli maďarského útočníka vezmeme, abychom ho ještě stihli zaregistrovat," uvedl ředitel zlínského klubu Josef Duda.

V krátké době půjde ve Zlíně o druhý test zahraničního hráče. Tescoma si na přelomu srpna a září pozvala na zkoušku běloruského ofenzivního záložníka Vjačeslava Grigorova, který se ale vrátil zpátky do Němanu Grodno a nyní se o něj zajímá druholigová Kroměříž.

Reklama

Související témata: