Hlavní obsah

Petržela distancován na tři zápasy, trest za filmování hrozí i Lafatovi

Praha
Aktualizováno

Dva ligové a jeden pohárový zápas si nezahraje plzeňský fotbalista Milan Petržela za to, že v duelu se Slavií šlápnul na hostujícího legionáře ve službách Pražanů Levana Keniju. Hlavní arbitr Kocourek tento zákrok odehrávající se před autovým vhazováním nepostřehl a záložníka Viktorie nepotrestal ani žlutou kartou, disciplinární komise však ex post vynesla verdikt a zastavila hráči činnost na tři soutěžní zápasy. Zároveň strahovský tribunál zahájil řízení se sparťanským kanonýrem Davidem Lafatou za nafilmovanou penaltu v duelu s Teplicemi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Petržela skončil s hlavou v dlaních.

Článek

Petržela tak bude nuceně odpočívat v ligových duelech s Ostravou a Brnem a kromě toho vynechá i první čtvrtfinále tuzemského poháru s Teplicemi.

Omluva Petrželovi nepomohla

Inkriminovaná situace, za kterou byl Petržela potrestán, se odehrála v dohrávaném duelu 19. kola Synot ligy mezi Plzní a Slavií krátce po zahájení druhého poločasu. Domácí se hnali do útoku a po souboji u pomezní čáry skončil za lajnou míč i slávistický středopolař Kenija. Za bezbrankového stavu Petržela chvátal s rozehráním, rychle se ohnul pro míč a pravou nohou šlápnul na ležícího protihráče.

„Chtěl jsem rychle rozehrát aut a sledoval jsem spíše hřiště a spoluhráče. Nechtěně jsem na Keniju šlápl, v té chvíli už můj pohyb nešel změnit," vysvětloval Petržela.

„Z mé strany se nejednalo o žádný úmysl. Přímo v zápase jsem se protihráči omlouval, Kenija mou omluvu bez problémů přijal," popsal inkriminovanou situaci.

Fotbalový tribunál však tento argument neakceptoval a Petrželovi zastavil činnost na tři soutěžní zápasy nepodmíněně.

Lafata půjde před diciplinárku příště

Disciplinární komise zároveň zahájila řízení se sparťanským kanonýrem Davidem Lafatou, který v sobotním ligovém střetnutí s Teplicemi nafilmoval minutu před koncem volný pád v pokutovém území Severočechů. Sudí Kovařík nařídil penaltu, který Dočkal proměnil a Pražané vyhráli 1:0.

Lafata ex post přiznal, že pád přihrál a za penaltovou etudu se omluvil. "Uvědomuji si, že to nebylo správné a opravdu na to nejsem pyšný," vzkazal. Nicméně strahovský tribunál si ho pozval na příští zasedání.

Lafatovi hrozí za nesportovní chování pokuta, nebo dokonce zastavení činnosti.

Za vyloučení po druhé žluté kartě zastavila disciplinární komise činnost na jedno soutěžní utkání Vachouškovi z Teplic, Gajičovi z Bohemians 1905, Čermákovi z Hradce Králové a Soungolemu z Liberce. Za čtyři žluté si jedno utkání nezahrají Hadaščok z Liberce a Kenija ze Slavie.

Je trest pro plzeňského Milana Petrželu spravedlivý?
Ano, trest je adekvátní
30,8 %
Ne, trest měl být nižší
17,7 %
Ne, trest měl být vyšší
51,5 %
Celkem hlasovalo 15498 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články