Hlavní obsah

Reprezentant Kolář se naladil na Lotyše, je Hráčem měsíce března

Praha

Nejlepším fotbalistou Synot ligy za měsíc březen byl zvolen Daniel Kolář. Záložník Plzně v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) uspěl před mladoboleslavským Jiřím Skalákem a sparťanem Mariem Holkem. Mezi trenéry triumfoval brněnský Václav Kotal, který v hlasování fanoušků předčil Karla Jarolíma z Mladé Boleslavi a Luďka Klusáčka z Jihlavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Daniel Kolář se raduje po proměněné penaltě proti Dukle.

Článek

Viktoria vládne nejvyšší soutěži, před druhou Spartou si drží pětibodový náskok. Není tedy žádný div, že zástupce Plzně ovládl hlasování za březen. Daniel Kolář je po Vladimíru Daridovi a Tomáši Wágnerovi třetím hráčem Plzně v historii, který anketu vyhrál.

Kolář je jistým exekutorem pokutových kopů, během uplynulých čtyř kol zaznamenal tři góly a na dva nahrál. „Březen byl pro nás náročným měsícem a já jsem rád, že jsme ho zvládli. Dokázali jsme plně bodovat a já mám radost, že i mě se dařilo," pochvaloval si při převzetí křišťálové trofeje.

Zkušený záložník se tak patřičně naladil na sobotní kvalifikační duel s Lotyšskem v pražském Edenu. „Na zápas s Lotyšskem se těšíme. Víme, že jsme favorit, ale určitě to nebude nic lehkého. Doufám, že z něj získáme tři body a přiblížíme se postupu na mistrovství Evropy," věří Kolář.

Hráč měsíce března:
1. Daniel Kolář (FC Viktoria Plzeň)2363 hlasů
1. Jiří Skalák (FK Mladá Boleslav)2225 hlasů
2. Mario Holek (AC Sparta Praha)2139 hlasů

Na Trenéra měsíce kandidovali pouze kouči, jejichž týmy v březnu nepoznaly porážku. Dvaašedesátiletý Václav Kotal ze Zbrojovky Brno se stal nejstarším držitelem této ceny, ocenění získal poprvé v kariéře. Druhé místo obsadil Karel Jarolím z Mladé Boleslavi a třetí Luděk Klusáček z Jihlavy.

Trenér měsíce března:
1. Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno)2273 hlasů
2. Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav)2206 hlasů
3. Luděk Klusáček (FC Vysočina Jihlava)2163 hlasů

Reklama

Související témata: