Hlavní obsah

Vedení Sparty připustilo personální řešení krize

PRAHA

Sparta Praha se zmítá v krizi. Nedaří se jí v lize, ani v zápasech milionářské Ligy mistrů. Fanoušci volají po odvolání trenéra Jaroslava Hřebíka a odstoupení viceprezidenta klubu Daniela Křetínského. Co se bude dál ve Spartě dít, by mělo být zřetelnější až po nedělním zápase v Teplicích. Již ve středu večer ale zasedlo vedení klubu a poprvé připustilo personální řešení krize.

Článek

Klubové vedení zasedlo mimořádně a poprvé připustilo, že krize může skončit personálními změnami. Ty ale nastanou nejdříve po jednání, které se uskuteční během příštího týdne, v době reprezentační přestávky. "Zároveň předpokládáme, že součástí tohoto jednání bude také diskuse o personálních změnách," uvedl Křetínský v prohlášení, které klub vpodvečer rozeslal do médií.

Funkcionáři sice nepotvrdili, že se bude jednat přímo o odvolání Hřebíka, ale ve fotbalovém zákulisí se už nahlas spekuluje o jeho nástupcích. Největší naději v budoucnu kormidlovat nejbohatší český klub údajně mají vesměs bývalí sparťané Stanislav Griga, Ivan Hašek či Zdeněk Ščasný.

ANKETA
Kdo z trojice diskutovaných trenérů by měl vést klub Sparta Praha?
Hlasujte v anketě.

Jednání Křetínského s Hřebíkem

Téma setrvání Hřebíka na postu trenéra byla podle sparťanského kouče tématem několika schůzek s Křetínským.  "Bavíme se o všem možném. I o tom, jestli by moje odstoupení Spartě prospělo," uvedl Hřebík na středeční tiskové konferenci po návratu týmu ze švýcarského Bernu. " Po zápase v Thunu jsme měli půlhodinovou schůzku (s Křetínským - pozn. red.) , na níž jsme zhodnotili poslední utkání, ve kterých se nám nedařilo. A máme v plánu další schůzky," dodal.

Radikální řešení v týmu se nedají podle Křetínského očekávat v horizontu hodin. Podle prvních zpráv by si mělo představenstvo Sparty udělat o dalším směřování týmu jasno v reprezentační přestávce. Jasněji má být však již po nedělním ligovém zápase v Teplicích.

Hřebík na tiskové konferenci zopakoval svá úterní vyjádření o tom, že jeho tým neměl s Thunem prohrát. "Byl to remízový zápas," řekl několikrát. Hráče pochválil za defenzivní činnost. Naopak hru dopředu jim vytkl. "Útočnou fázi jsme bohužel nezvládli. O tom svědčí malé množství vyložených příležitostí," je přesvědčen letenský kouč.

Zakletá Stínadla

Sparta je s deseti body s Jihlavou na pátém místě tabulky nejvyšší fotbalové soutěže Gambrinus lidy a na vedoucí Liberec ztrácí devět bodů. Teplice jsou se tříbodovou ztrátou na místě druhém.

Sparta ze tří utkání podzimní části ligy hraných na hřištích soupeře vyhrála jen jednou. Dvakrát odešla poražena. V posledních třech ligových ročnících Sparta teplická Stínadla nedokázala dobýt. Jednou prohrála a dvakrát remizovala. Podaří se fotbalistům z Letné obrátit nepříznivý vývoj začátku letošního ročníku?

Vzájemná utkání
Ročník 2004/05
Teplice - Sparta 0:0
Sparta - Teplice 1:2
Ročník 2003/04
Teplice - Sparta 1:1
Sparta - Teplice 3:0
Ročník 2002/03
Sparta - Teplice 1:0
Teplice - Sparta 1:0
Zdroj: statistiky Sport.cz

Reklama