Hlavní obsah

Zraněný fotbalista Sivok se v pátek podrobí artroskopii

PRAHA

Nový kapitán fotbalistů pražské Sparty Tomáš Sivok v pátek dopoledne podstoupí artroskopickou operaci kolena. Při ní se rozhodne o tom, zda bude nutné provést i plastiku předního zkříženého vazu v pravém koleně, které si dvaadvacetiletý záložník poranil v úterním zápase Ligy mistrů v Bernu proti Thunu. Pokud bude plastika vazu nevyhnutelná, čeká Sivoka až půlroční pauza.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Záložník Sparty Tomáš Sivok při vyhraném hlavičkovém souboji.

Článek

"Možná to třeba ani nutné nebude, ale radši dopředu už počítám s tou horší variantou. Buď se po narkóze probudím s tím, že dělali jenom artroskopii, nebo budu mít rovnou plastiku. Nechám se překvapit," řekl ve čtvrtek Sivok.

V duelu proti Thunu, v němž Sivok vedl Spartu po vyhazovu Karla Poborského poprvé jako kapitán v soutěžním utkání, se talentovaný záložník zranil v prvním poločase po nezaviněném souboji. "Cítil jsem, jak mi v kolenu luplo. Tušil jsem, že bude zle," uvedl Sivok.

Zápas s ovázaným kolenem sice se sebezapřením dohrál, ale středeční vyšetření magnetickou rezonancí potvrdilo pravděpodobně přetržení předního zkříženého vazu. Sivok kvůli zranění přišel také o utkání reprezentace proti Nizozemsku a ve Finsku.

"Je to pech. Jen co se vyléčím ze dvou těžkých výronů v kotníku, přijde tohle. Musím se kousnout a udělat všechno pro to, abych se co nejdříve vrátil zpátky," dodal Sivok.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články