Hlavní obsah

Ostravský klenot Baroš bude na Plzeň fit

Ostrava

Na jaře pod vedením trenéra Petra Frňky ještě ani jednou nevyhráli a v neděli je čeká Plzeň, lídr tabulky. Přesto se fotbalisté ostravského Baníku chtějí postarat o malý velikonoční zázrak a favorita porazit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava je fit a proti Plzni bude hrát.

Článek

Co jim dodává víru, že by troufalý plán mohl vyjít? „Jednak je to utkání s Libercem a především pak doma proti Spartě. V obou případech jsme měli na vítězství," přiblížil Frňka utkání, z nichž by jeho svěřenci měli čerpat. „Musíme hrát aktivně, bojovat a vydat ze sebe to nejlepší, co v sobě máme. Jakmile budeme pasivní, je s námi konec," varoval ostravský kouč.

Reprezentační pauzu využil Baník k léčbě šrámů po posledním utkání v Mladé Boleslavi, odehrál také přípravu v polských Gliwicích (2:4). „Původní záměr byl, že si první týden tvrdě zatrénujeme. Ale vzhledem k tomu, že po Boleslavi jsme měli spoustu hráčů s bolístkami, tak jsme se naopak léčili. I k přípravě do Polska jsme jeli jen se dvanácti hráči," líčil Frňka.

Proti Západočechům může Ostrava počítat s kompletním kádrem. Do sestavy se vrací po disciplinárním trestu za čtyři žluté karty stoper Frydrych, hrát může i Sivrič, kterého do utkání proti Boleslavi nepustila dohoda klubů.

„Všichni jsou zdraví. I Milan Baroš, který minulý týden netrénoval, už se zapojil a na utkání bude připraven," popisoval trenér, který se nejvíce raduje z návratu Frydrycha. „Přijede jeden z nejsilnějších týmů v lize, téměř na každém postu má reprezentanta. Ale uděláme vše pro to, aby na poslední návštěvu Bazalů nevzpomínali v dobrém. Potřebujeme už konečně vyhrát," avizoval Michal Frydrych.

Reklama

Související témata: