Hlavní obsah

Teplice ztrácejí svou kapverdskou hvězdu, Nivaldo odchází do Minsku

Aktualizováno

Byl u toho, když fotbalisté Kapverdských ostrovů v týdnu senzačně porazili Portugalsko 2:0. Příznivci Teplic se mohli těšit, že až se Nivaldo Santos vrátí do české ligy, třeba v ní zase zazáří v bývalé formě. Pátek však jejich optimismus zchladil, Nivaldo se už na Stínadlech neobjeví. FK Teplice a Dinamo Minsk se dohodly na přestupu kapverdského reprezentanta, který do běloruského celku zamíří již nyní začátkem dubna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Santos Nivaldo dává Teplicím sbohem...

Článek

Bylo s ním těžké pořízení. Jak teplický klub vysvětluje na svých webových stránkách, Nivaldo po dlouhém vyjednávání definitivně odmítl se Severočechy prodloužit v létě končící kontrakt, proto se klub rozhodl hráče alespoň částečně zobchodovat a získat určitou finanční kompenzaci z přestupu.

Kapverďan přišel do Teplic v létě 2013 z portugalské Academiky Coimbra. Po úspěšné první sezóně, kdy byl zvolen do nejlepší jedenáctky české ligy, se FK Teplice opakovaně pokoušel o prodloužení smlouvy. Jenže Nivaldo o teplických nabídkách nechtěl ani slyšet.

"Odchod Nivalda nás mrzí, stejně jako to, že hráč vůbec nejevil zájem jednat s klubem o prodloužení smlouvy. Jednání probíhala od konce loňského léta a nabídli jsme na náš klub skutečně nadstandardní podmínky," ujišťuje sportovní ředitel Jan Skýpala.

Již během zimní přípravy dával Nivaldo najevo, že chce pryč. Tehdy ještě Teplice stále trvaly na dodržení kontraktu. "Nivaldo dostal od našeho klubu poslední nabídku, která mohla zdvojnásobit jeho současný příjem, přesto jsme byli odmítnuti a do dalšího finančního přetahování jsme již vstupovat nechtěli i s respektem k dalším hráčům v našem klubu," poukazuje Skýpala.

V průběhu jarní sezóny se tedy Teplice dohodly na Nivaldově přestupu s Dinamem Minsk. V Bělorusku končí přestupní termín právě dnes.

Reklama

Související témata: