Hlavní obsah

Další z rodu Veselých se upsal Slavii. Smlouvu podepsal Lukáš, vnuk slavného Františka

Slavná dynastie rodu Veselých v pražské Slavii se dál rozrůstá. Vedení červenobílých uzavřelo v pátek profesionální smlouvu s útočníkem Lukášem Veselým, který je vnukem bývalého vynikajícího útočníka a mistra Evropy z Bělehradu Františka Veselého. Informovaly o tom oficiální internetové stránky klubu.

Foto: www.slavia.cz

Pokračovatel fotbalového rodu Veselých Lukáš podepsal v sedmnácti letech profesionální smlouvu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Lukáš pokračuje v rodinné tradici, neboť ve Slavii už je představitelem páté generace rodu Veselých.

Jeho pradědeček František Veselý nejstarší přišel do klubu v devětačtyřicátém roce, kdy se tehdejší Slavia nuceně sloučila s SK Energetické podniky a přejmenovala se na Dynamo. Nejstarší z rodu Veselých se v prvním týmu ovšem neprosadil, sehrál za áčko na počátku padesátých let jen čtyři zápasy a dal jeden gól.

To jeho syn František Veselý se stal slávistickou legendou. Kromě dvouletého účinkování v Dukle, kam narukoval na vojnu a s níž získal i mistrovský titul, byla totiž jeho kariéra spojena výlučně se sešívaným dresem, který nosil dlouhých pětadvacet let, sehrál v něm 920 zápasů a vstřelil 61 ligových gólů.

Ze Slavie vedla jeho cesta i do československé reprezentace, s níž získal na památném evropském šampionátu v Bělehradě v roce 1976 zlato.

V tradici rodu Veselých pokračoval František Veselý mladší, který hrál ve Slavii a poté i Bohemians.

Před třemi roky podepsal kontrakt se Slavií jeho syn Daniel Veselý, který má na kontě pět ligových startů a jeden gól.

Kisel: Lukáš je nadstandardně technicky vybavený

Dnes se profesionální smlouvy dočkal také jeho sourozenec Lukáš, kterému bude za pár dnů osmnáct let.

"Jsem samozřejmě hrozně šťastný, že mi Slavia nabídla smlouvu. Byl to můj první velký cíl, další je probojovat se do kabiny áčka a okusit první ligové utkání," řekl Lukáš Veselý pro oficiální klubový web.

Vedení Slavie si od talentovaného útočníka v budoucnu hodně slibuje. „Lukáš je nadstandardně technicky vybavený hráč. Má skvělý první dotek a kopací techniku. Věřím, ze pokud na sobě bude tvrdě pracovat, dotáhne to do slávistického A týmu," komentoval přednosti slávistického odchovance sportovní ředitel klubu Karol Kisel.

Reklama

Související témata: