Hlavní obsah

Poslední velký zápas na Bazalech si chceme užít, říká před Plzní stoper Frydrych

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Na nepovedené utkání v Mladé Boleslavi se ostravský stoper Michal Frydrych díval jen z tribuny, nyní se do sestavy Baníku po disciplinárním trestu za čtyři žluté karty vrací. Na Velikonoční neděli bude dirigovat obranu Ostravy proti lídrovi tabulky. „Musíme Plzni návštěvu Bazalů co nejvíce znepříjemnit,“ nabádá 25letý fotbalový obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava Michal Frydrych (vlevo) a Davor Kukec se radují z gólu.

Článek

Baník čeká na vítězství už dlouho. Naposledy jste vyhráli loni 1. listopadu. Asi nic příjemného.

To je pravda. Potřebovali bychom se už chytit a udělat nějakou lepší sérii. Bylo by fajn vyhrát třeba už teď proti Plzni. Není příjemné neustále opouštět hřiště jen s remízou nebo poražený.

Po podzimu jste byli těsně za pohárovými místy, nyní ale v tabulce klesáte. Jakým směrem se díváte vy? Nad sebe, nebo s obavami na dno tabulky?

Samozřejmě, že to sledujeme a díváme se nad sebe. Zase bychom chtěli v tabulce stoupat. V horních patrech tabulky se hraje lépe, než když se rvete o záchranu. Ten tlak je pak velký. Máme to ve svých rukou a věřím, že se zachraňovat nebudeme. Tým na to máme.

Proti silnějším týmům umíte zahrát, což jste dokázali v tomto ročníku například dvakrát proti Spartě. Čím to je, že stejně nezahrajete v pro vás důležitějších zápasech?

Těžko říct. Asi se dokážeme vyhecovat k lepšímu výkonu, chceme ukázat, že umíme být stejně dobří. Je to velmi příjemný pocit porazit silný tým. Musíme ale zapracovat i na tom, abychom stejné výkony podávali i proti ostatním týmům.

Trenér Frňka upozorňoval ještě na jeden problém. A to, že tým nedokáže venku hrát stejně jako doma. Proč tomu tak je?

Asi je to v hlavách. Máme v týmu dost nových hráčů, kteří hrají ligu prvním nebo druhým rokem. Když jedete ven, cítíte se úplně jinak než na domácím hřišti. A my nemáme ty zkušenosti, abychom venku prodali to, co zvládáme doma. Receptem je do utkání dobře vstoupit a hrát se stejným odhodláním.

V neděli přijede Plzeň a pro stadión Bazaly to možná bude poslední velký zápas.

Je to přesně tak. Proto věřím, že přijde hodně lidí, kteří nás poženou, a budeme si společně atmosféru Bazalů užívat. Přijede jeden z nejlepších týmů v lize, téměř na každém postu mají reprezentanta. Uděláme vše, abychom jim poslední návštěvu Bazalů co nejvíce znepříjemnili.

Jak dopadne zápas 22. kola fotbalové Synot ligy mezi Baníkem a Plzní?
Vyhraje Ostrava
31,7 %
Utkání skončí remízou
14,6 %
Zvítězí Plzeň
53,7 %
Celkem hlasovalo 2151 čtenářů.

Reklama