Hlavní obsah

Dokázali jsme, že umíme hrát i po reprezentační přestávce, těší Lavičku

Hradec Králové

Svůj díl splnili a v Hradci Králové vyhráli (3:0). Fotbalisté Sparty teď budou v neděli fandit ostravskému Baníku, aby o nějaké body obral vedoucí Plzeň. Pak by šance Letenských na obhajobu titulu stouply. „Koukneme se - a budeme se modlit, aby Plzeň zaváhala,“ konstatoval Václav Kadlec, autor gólu i asistence. „Soustředíme se však hlavně na sebe,“ doplnil kapitán David Lafata, který se trefil poprvé od prvního jarního kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ladislav Krejčí střílí třetí gól během utkání 22. kola Synot ligy v Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Výsledek 3:0 mluví jasně. Byly však pasáže, hlavně začátek druhé půle, kdy se Sparta v Hradci Králové o výsledek hodně strachovala.

„Máme důležité tři body, v naší situaci jsme je nutně potřebovali. Zápas tady nebyl vůbec jednoduchý. Nebývá zvykem chválit domácí po tak jednoznačném vítězství, ale Hradec si kompliment zaslouží. Hodně nám to znepříjemnil," oddechl si trenér Vítězslav Lavička.

„Dali jsme nejlepší odpověď všem, kteří spekulovali, že zápasy po reprezentační pauze bývají pro Spartu problém, že stadión v Hradci Králové není náš oblíbený. Postavili jsme se k tomu správně, i když vítězství se nerodilo jednoduše," poukázal Lavička.

Lafata ukončil gólový půst

Mužem zápasu byl Kadlec, který první gól dal sám a na druhý přihrál Lafatovi. Kapitán přitom vyšel poslední čtyři kola naprázdno. Teď si konečně odškrtl svoji 150. ligovou branku.

„Jsem rád, že jsem Davidovi přihrál právě já, aspoň se přestane říkat, že po mm boku se nemůže prosadit," usmál se Kadlec.

Celému mužstvu by mělo pomoci, že Lafata ukončil na své poměry dlouhé čekání na gól. „Moc jsem se netrápil, ale chtěl jsem mužstvu gólově zase pomoci. Od toho tady jsem," líčil kapitán.

„Vaškův přínos pro výsledek byl podstatný. A podstatným zjištěním pro nás také je, že se trefil i David. V minulých zápasech pracoval velmi tvrdě pro tým a jsme rádi, že gólový půst ukončil," řekl Lavička.

V příštím kole Sparta hostí Slavii. „Výhra i způsob hry pro nás určitě budou povzbuzením pro derby," věří Lavička.

Reklama