Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 5:0Teplice v souboji o poháry deklasovaly pěti góly Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Táborský 1 : 0
20. Litsingi 2 : 0
31. Potočný 3 : 0
64. Litsingi 4 : 0
90. Salami 5 : 0
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic deklasovali v 22. ligovém kole Mladou Boleslav a po výhře 5:0 snížili její náskok na čtvrtém místě, které zaručuje start v předkole Evropské ligy, na čtyři body. Největší podíl, dva góly a dvě asistence, na tom měl záložník Franci Litsingi. O zbývající trefy domácích se postarali Roman Potočný, Ivo Táborský a Eugene Salami.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav nastoupila na Stínadlech po sérii tří vítězství za sebou, ale roli favorita vůbec nepotvrzovala. Od začátku nedokázala pořádně kombinovat a ztrácela většinu soubojů ve středu hřiště. Teplickým vůbec nevadil čerstvý odchod Kapverďana Nivalda ani distanc kapitána Vachouška.

Destrukci mladoboleslavské obrany začala 8. minuta: Litsingi při prvním kontaktu s míčem vykličkoval z pravé strany a centrem našel na samé hranici ofsajdu Táborského, který udělal kličku brankáři Šedovi a o břevno poslal míč do branky.

Domácí sice neměli výraznější optickou převahu, ale ve středu pole získávali většinu míčů a kolmými přihrávkami zakládali velmi nebezpečné akce. V 17. minutě přesprintoval teplický Hora okolo Končala až před Šedu, ale trefil jen jeho nohy. Za tři minuty už ale domácí vedli o dva - Ljevakovič po faulu ve středu pole rychle rozehrál a jeho nákop prodloužil do sítě Litsingi.

Po půlhodině hry navíc domácí překvapili efektním signálem - při přímém kopu z pravé strany přeběhli míč hned čtyři hráči a ten pátý, Roman Potočný, vzápětí poslal míč parádně do horního rohu branky.

Mladá Boleslav nebyla v první půli prakticky vůbec nebezpečná a na branku ani nevystřelila. Po pauze se sice nakrátko zvedla a během prvních čtyř minut zahrávala pět standardích situací, ale nic z nich nevytěžila a pak se zase nechala od domácích snadno přehrávat. Litsingimu před prázdnou brankou na poslední chvíli ukopl míč Navrátil, pak zase Potočný po dalším přímém kopu trefil spojnici tyče a břevna.

I při třígólovém rozdílu bylo pořád o co hrát - vyrovnalo se tím vzájemné skóre, které by při eventuální rovnosti bodů rozhodovalo, ale Teplice si připustily problémy jen jednou. V 59. minutě Skalák obral Vůcha a po centru hostujícího záložníka pálil na malém vápně Ďuriš, ale Grigar míč dokázal vyrazit. Čtvrtý gól proto padl zase do boleslavské sítě: Táborský vyhrál ve středu hřiště souboj se Ščukem, v brejku posunul míč doprava na Litsingiho a jeho střela zapadla o tyčku do sítě.

Teplice zůstaly až do konce nebezpečnější a v nastavení to potvrdily: Boleslav opět nezvládla vystavení do ofsajdu, Litsingi našel kolmicí Salamiho, který míč uklidil k tyči.

22. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 5:0 (3:0)
Branky: 20. a 64. Litsingi, 8. Táborský, 31. Potočný, 90.+1 Salami. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kříž. ŽK: Zahustel, Šisler, Štohanzl (všichni M. Boleslav). Diváci: 3720.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner, Krob - Ljevakovič, Táborský - Hora (86. Takács), Litsingi, Vůch (81. Balázs) - Potočný (89. Salami). Trenér: P. Rada.
M. Boleslav: Šeda - Bořil, Navrátil, Šisler, Končal - Štohanzl, Ščuk - Zahustel (55. Ďuriš), Vacek, Skalák - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: