Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 1:1V hlavní roli Vukadinovič: Nejprve gól, vzápětí vyloučení, za které Slavia draze zaplatila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Vukadinovič 1 : 0
89. Mikuš 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Dlouhých dvaadvacet let nedokázali klokani Slavii na jejím hřišti porazit a tradici neporušili ani tentokrát, i když se jim ve vršovickém derby nabídla půlhodiny trvající početní převaha. Srbský legionář Vukadinovič totiž nejprve zařídil Slavii vedení, aby vzápětí po nesmyslném faulu na Radu nechal vyloučit. Bohemians přesilovku nakonec využili, neboť minutu před koncem Mikuš střelou z trestného kopu vyrovnal. Slavii sice neporazili, ale remíza je pro ně v jejich situaci hodně důležitá a cenná.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Autor gólu Slavie proti Bohemians Praha 1905 Vukadin Vukadinovič se raduje. Krátce poté byl ale vyloučen.

Článek

Co víc si mohl Vukadinovič přát? Dvakrát se v rozpětí necelých dvou minut ocitl zcela sám před gólmanem klokanů Zlámalem, ale pokaždé trestuhodně selhal.

Zlámal se dvakrát vyznamenal

Nejprve ve 14. minutě, kdy dostal parádní přihrávku za hostující obránce, ale Zlámal stačil jeho střelu vyrazit, takřka vzápětí byl srbský legionář v gólové šanci zase, jenže znovu se neprosadil.

Po pár desítkách sekund sice Baéz balón do sítě přece jen dopravil, ale protože si při jeho zpracování pomohl rukou, gól pochopitelně neplatil, takže mnohem větší aktivita a narůstající převaha Slavie nedošla zúročení.

Zvláště, když nepříjemnou střelu Tamáse z trestného kopu vytáhl Zlámal na břevno a pět minut před přestávkou minul Zmrhalův centr do šestnáctky jak Škoda, tak i Vukadinovič .

Bohemians, jejichž obrana měla s přibývajícími minutami se slávistickou ofenzivou čím dál tím větší problémy, tak nejenže horké chvíle přečkal, ale paradoxně mohli domácím vrátit zmařené šance i s úroky. Po rohovém kopu totiž se totiž dostal Bartek k hlavičce v příležitosti víc než slibné, ale Berkovec si s jeho pokusem poradil.

Nejdříve gól, hned poté červená

Deset minut po přestávce se ocitl Vukadinovič v hlavní roli zase. Nejprve využil váhavosti klokanů, kteří se domnívali, že se po faulu na jejich kapitána Jindřiška bude pískat. Rozběhl se za centrem, který mu Škoda mazácky přenechal, a potřetí tváří v tvář Zlámalovi už nezaváhal.

Vzápětí se stal centrem pozornosti znovu. Za nesmyslný faul na Radu uprostřed hřiště si vysloužil červenou kartu a musel ze hřiště.

Hostům se tak nabídla půlhodinová přesilovka, kterou nakonec proměnili v zisk drahocenného bod. Vytvořili si převahu, vyrobili pár závarů v domácí šestnáctce, aby je nakonec nakonec spasil minutu před koncem parádním trestným kopem Mikuš.

Slavia tak za vyloučení Vukadinoviče draze zaplatila, neboť na výhru už čeká pět ligových kol.

Slavia - Bohemians 1:1 (0:0)
Branku: 55. Vukadinovič - 89. Mikuš. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Hrabovský. ŽK: Baéz, Mikula, Tamás - Moravec, Jindřišek, Mosquera, Bratanovič, Šírl. ČK: 57. Vukadinovič. Diváci: 8019.
Slavia: Berkovec - Mikula, Bílek, Deli, Tamás - Baéz, R. Hrubý (69. Dostál) - V. Vukadinovič, Piták, Zmrhal (74. Švec) - Milan Škoda (85. Červenka). Trenér: Beránek.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd, Šírl (86. Kalina)  - Jindřišek - Moravec, J. Rada, Bartek - Bratanovič (64. Mosquera) - Mikuš. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: