Hlavní obsah

Hektické dny Fotbalisty roku nekončí. Lafata zlomil Hradec svým 150. gólem

Hradec Králové

Bouřlivý a hektický týden. Minulou sobotu hrál za reprezentaci kvalifikaci s Lotyšskem (1:1). O den později si došel pro titul Fotbalisty roku 2014. Pro úterní duel na Slovensku dostal od kouče Vrby volno, ale ve čtvrtek inkasoval od disciplinárky pokutu 50 tisíc korun za nafilmovanou penaltu proti Teplicím. A v sobotu svým jubilejním 150. ligovým gólem kapitán Sparty definitivně zlomil odpor Hradce Králové. Jako by chtěl David Lafata stihnout úplně všechno...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata oslavuje svůj gól proti Hradci Králové.

Článek
Fotogalerie

Měl toho v posledních dnech víc než dost. V lize navíc vyšel střelecky čtyři kola naprázdno, na což nejlepší kanonýr v historii české fotbalové ligy není zvyklý.

„Moc jsem se tím netrápil, ale chtěl jsem mužstvu gólově zase pomoci. Od toho tady jsem," líčí David Lafata.

Povedlo se. Sparta sice vyhrála v Hradci Králové zdánlivě hladce 3:0, až kapitánova trefa po Kadlecově asistenci na 2:0 ale obhájce titulu definitivně uklidnila.

„Myslím, že můj gól už Hradec zlomil. Ještě víc hru otevřel, mohli jsme dotáhnout ještě víc brejků. Před zápasem bychom výhru 3:0 brali - a bereme ji i teď," usmál se Lafata.

Do kroniky přibyl další velký milník

Doma má podrobné kroniky se všemi svými trefami. Z jubilejního gólu ale žádnou slávu nedělal. „Ani jsem nevěděl, že je můj 150. v lize. Těší mě každý gól, a když je jich víc, je to lepší. Teď na jaře se to trochu zadrhlo... Hlavně jsem rád, že jsem mančaftu pomohl střelecky a vyhráli jsme."

Sparta svou povinnost po reprezentační přestávce splnila a minimálně do neděle se přiblížila k vedoucí Plzni na dva body. V neděli musí fandit ostravskému Baníku, aby doma Viktorii o nějaké body obral.

„Nekoukáme po soupeřích, soustředíme se na sebe, na každý nejbližší zápas. Uvidíme, jak to dopadne," ujistil kanonýr.

V příštím kole Sparta ve velkém pražském derby hostí Slavii.

„Podstatným zjištěním pro nás je, že se David zase trefil. V minulých zápasech pracoval velmi tvrdě pro tým a jsme rádi, že gólový půst ukončil," těší trenéra Vítězslava Lavičku.

Reklama