Hlavní obsah

Sparťan Kadlec: Plzeň může být relativně v klidu, modlíme se, aby zaváhala

Hradec Králové

Byl to jeho zápas. První gól dal po smělé individuální akci sám, na druhý přihrál Lafatovi. Z Hradce Králové tak mohl mladý reprezentant Václav Kadlec odjíždět spokojený. Fotbalová Sparta tam nakonec vyhrála 3:0 a aspoň na den se přiblížila vedoucí Plzni na dva body. „Měli jsme také štěstí, ale to k tomu patří. Jak jsme dali druhý gól, už jsme zápas v klidu dohráli,“ konstatoval Kadlec.

Foto: David Taneček, ČTK

Sparťané Marek Matějovský (vlevo) a střelec gólu Václav Kadlec oslavují.

Článek
Fotogalerie

Svůj úkol jste splnili. Teď musíte fandit Baníku, aby vám v utkání s Plzní pomohl...

Na zápas Plzně se teď asi všichni podíváme. A budeme se modlit, aby zaváhali.

Zvládli jste zápas po reprezentační přestávce, teď vás čeká derby se Slavií, které Spartě v poslední době vychází. Věříte, že byste na Plzeň mohli zatlačit?

Jsou dost zkušení na to, aby si nic takového nepřipouštěli. Mají slušný náskok, zatím asi můžou být relativně v klidu. Jiná situace by nastala, kdyby byl rozdíl otázkou jen jednoho zápasu.

Na jaře jste poprvé vyhráli venku, ale Hradec se dlouho držel.

Rozhodly proměněné šance a klid v koncovce. Navíc jsme zase nedostali gól a do derby můžeme jít s klidnou hlavou.

Po Marečkově přihrávce jste předvedl parádní gólovou akci.

Otevřel se přede mnou prostor a obránci se asi báli, aby z toho nebyla penalta. Najednou jsem byl před brankářem sám, to už musel být gól.

Minulá tři kola jste neskóroval. Ulevilo se vám?

Mohl jsem dát gól v každém z nich, naštěstí jsme zápasy až na Jablonec zvládli. Zůstával jsem v klidu, ale jsem teď samozřejmě rád, že jsem se zase trefil.

A co David Lafata, který čekal na gól dokonce čtyři zápasy?

Je to dobře pro něj i pro celý tým. Jsem rád, že jsem mu na gól přihrál právě já. Aspoň se nebude říkat, že nemůžeme hrát spolu, že vedle mě David neskóruje...

Hradec doma potrápil Plzeň, navzdory výsledku hodně potrápil i vás. Souhlasíte?

Líbilo se mi, že chtěli hrát fotbal, nesnížili se jen k nakopávání. Na začátku druhého poločasu nás trochu zatlačili, Lukáš Mareček zastavil míč až na lajně. V tu chvíli mi trochu zatrnulo, ale nakonec jsme to zvládli.

Reklama

Související témata: