Hlavní obsah

Policie řešila při utkání Hradce a Sparty 15 porušení zákona

Hradec Králové

Policisté v souvislosti se sobotním utkáním fotbalistů Hradce Králové a Sparty řešili celkem 14 přestupků a jeden trestný čin. Šest fanoušků Sparty skončilo na protialkoholní stanici. Na policejním webu o tom informovala mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Fotbalisté Sparty v Hradci ve 22. kole první ligy vyhráli 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty Praha během utkání základní skupiny Evropské ligy na stadiónu Pasienky v Bratislavě.

Článek

Ve 14 případech se nezákonného jednání dopustili příznivci Sparty, v jednom případě fanoušek hradeckého klubu. Většinou se jednalo o přestupky proti veřejnému pořádku či občanskému soužití. Trestného činu výtržnictví se dopustil fanda pražského týmu, který v sektoru hostů na stadionu ničil sedačky.

„Čtyřem fanouškům Sparty policisté uložili blokovou pokutu ve výši 1000 korun, a to za odpalování pyrotechniky a v jednom případě pálení hradecké šály přímo v sektoru hostů," uvedla mluvčí. Například první incident se stal před hradeckým vlakovým nádražím, kde fanoušek Sparty vzal fandovi hradeckého fotbalu čepici a odešel s ní pryč. Policisté muže zadrželi a kvůli silné opilosti ho převezli na protialkoholní stanici.

Reklama

Související témata: