Hlavní obsah

Nevídané. Po derby aplaudoval Berkovcovi tábor fanoušků Slavie i klokanů. A on jim děkoval

Praha

Hodně zvláštní příchuť mělo vršovické derby pro slávistického gólmana Martina Berkovce. Vždyť ještě v minulé sezóně hájil bránu klokanů, v jejichž dresu tehdy hostoval, v sobotním večeru se ale postavil proti nim. „Proto jsem se na zápas strašně těšil,“ přiznával pětadvacetiletý brankář, jemuž po utkání aplaudoval jak kotel sešívaných fanoušků, tak i zelenobílý zaplněný příznivci Bohemians.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Slavie Martin Berkovec inkasuje gól.

Článek

V tuzemských ligových poměrech jev zcela nevídaný. Tleskali mu domácí příznivci, i když vyrovnání minutu před koncem sousedského derby je samozřejmě rozladilo, aplaudovali mu a jeho jméno skandovali i fanoušci klokanů.

A Martin Berkovec děkoval oběma táborům. „V Bohemce jsem něco prožil a jsem rád, že na mě její fanoušci nezapomněli. A protože jsem nekonfliktní člověk, neměl jsem problém, abych zamával před oběma kotli. Bohemáckému i tomu našemu," vysvětloval, že neměl s gestem díků sebemenší problém.

A to přesto, že remíza a další ztracené body ho moc mrzely. Zvláště, když vyrovnávací gól inkasoval minutu před koncem z trestného kopu, z něhož ho parádní střelou vyškolil Mikuš.

„Nečekal jsem, že to tak perfektně trefí. Postavil jsem sice zeď, ale hosté ji o dva hráče ještě nastavili a já prostě míč neviděl," krčil Berkovec bezmocně rameny poté, co balón zaplachtil přesně do rohu jeho brány, a klokani začali oslavovat remízu.

„Byli jsme aktivní, dali vedoucí gól, jenže pak přišlo vyloučení Vukadinoviče a my se v deseti až moc zatáhli k bráně. Bohemka hrála a nakonec vyrovnala. Pouhý bod je pro nás málo a představuje samozřejmě další nepříjemnou ztrátu. Zvláště, když v příštím kole jedeme na Spartu," netajil slávistický brankář, že ho dělba bodů rozladila.

„Derby hrané v parádní atmosféře jsem si užíval, ale kdyby skončilo naší výhrou, bylo by to samosebou lepší."

Situace před derby se Spartou je pro jeho tým o to nepříjemnější, že se na Letné bude muset obejít bez vyloučeného Vukadinoviče a zřejmě i Zmrhala, který se v duelu s Bohemians zranil a musel nuceně střídat.

„Jejich absence pro nás samozřejmě představuje ztrátu. Každý je ale nahraditelný a my máme kádr dost silný na to, abychom si poradili. Jedeme prostě dál," burcoval Berkovec sebe i spoluhráče.

Dost možná i s vírou, že slávistické čekání na výhru trvající už pět ligových kol by třeba právě na Letné mohlo skončit.

Reklama

Související témata: