Hlavní obsah

Pět gólů do sítě soupeře? Na to nejsme zvyklí, glosoval trenér Rada vysokou výhru Teplic

Teplic

Zatímco předešlý ligový zápas fotbalistů Teplic na pražské Letné byl poznamenaný hektikou po nasimulovaném pádu Lafaty a rozhodujícím gólu Sparty z penalty v samotném závěru, duel Severočechů s Mladou Boleslaví se odvíjel jednoznačným způsobem a o výsledku nebylo pochyb. Teplická výhra 5:0 potěšila samozřejmě i trenéra Petra Radu, který přiznal, že takový příděl do sítě soupeře je i na jeho vkus až dost a že na to není zvyklý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Petr Rada

Článek

Porazili jste nevídaným rozdílem celek, který byl a stále zůstává v tabulce před vaším týmem. Takže v teplickém táboře asi vládne spokojenost.

Boleslav je mužstvem, které si drželo na čtvrtém místě sedmibodový náskok a bojuje o pohárovou Evropu. Už z toho pohledu jej musíme brát jako těžkého protivníka. Ale nahrálo nám, že jsme se dostali rychle do vedení. A do poločasu jsme vstřelili další dvě branky. S asistentem jsme si říkali, že bychom aspoň jednou chtěli být v klidu. Ale i za stavu 3:0 jsme šli do druhé půle s úvahou, že Boleslav není tým, který by to zabalil. Soustředili jsme se na obranu, naše defenziva to celkově zvládla na sto procent.

Teplická efektivita byla obdivuhodná. Co říkáte na střelecký koncert s výsledkem 5:0?

Je pravda, že jsme ve hře směrem dopředu vytěžili ze šancí hodně gólů. Na můj vkus až moc, nejsme na to zvyklí. O to víc je to příjemnější a určitě nás vysoké vítězství těší. Ale jsme daleko od toho, abychom si mysleli, že je všechno růžové.

Diváky zaujal výkon Litsingiho, který dal dva góly a na další dva přihrál. Bylo vidět, že ho fotbal bavil.

Do týmu se zpátky zařadil po návratu z Afriky až těsně před jarním ligovým výkopem. Zápas s Boleslaví pojal za správný konec. Chci, aby byl platným hráčem a odevzdával to, co předvedl v sobotu. Smlouvu má do 30. června a dostal šanci na její prodloužení. Věci s tím spojené nejsou mojí parketou. Ale je možné, že bude mít jiné priority, než setrvání v Teplicích.

Lahůdkou byl Potočného gól z efektního signálu po trestném kopu. Co prozradíte na toto téma?

Signál jsme zkoušeli, měli jsme ho v hlavě delší dobu. Ale nevěděli jsme, kdy je vhodný čas ho použít. Už na Spartě jsme se pokusili o něco podobného, míč šel těsně vedle. I hráči si mohou k tomu něco říci. Není to o tom, že jen já nebo asistenti určujeme signály. Čím víc se do toho zapojují i samotní aktéři, tím je to lepší. I pro fanoušky i odborníky je příjemné, když je ve hře něco nového.

Nyní Teplice čeká trojboj s Viktorií Plzeň v rámci Poháru FAČR a ligy.

Soustředíme se na nejbližší pohárové utkání na domácím hřišti ve středu. Pak přijde odveta v Plzni a následně ligový souboj s Plzní zase doma. A že hrajeme třikrát po sobě se stejným soupeřem, je asi rarita. Nestává se to často. Vyšlo to tak i proto, že ligové utkání z 23. kola na Slovácku už máme předehrané.

Reklama

Související témata: