Hlavní obsah

Katastrofa jen výsledková, také v Jablonci bude Hradec útočit

Hradec Králové

Jsou překvapením jara. Po podzimu už jim nikdo nevěřil. Votroci se ovšem letos zvedli a aspoň o skóre se vydrápali nad čáru ponoru. Mistrovské Spartě sice doma podlehli 0:3, průběh zápasu ovšem zdaleka nebyl tak hladký, jak skóre napovídá. „Po výsledkové stránce je to katastrofa, ale na hřišti jsme Spartě vzdorovali,“ poukázal záložník Tomáš Malinský, nejlepší hráč domácích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hradecký obránce Adrian Rolko při svém 200. ligovém utkání proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Votroci nemusejí panikařit. Plzeň v Malšovicích naháněli do posledních minut, se Spartou se jim to až tak nepovedlo. Příští kolo ještě jedou do Jablonce - a až pak počínaje domácím duelem s Příbramí přijdou zápasy, které budou rozhodovat o jejich záchraně v nejvyšší soutěži.

„Musíme věřit, že také Jablonec můžeme potrápit. Budeme i tam hrát aktivně, s fotbalem odzadu nemáme zkušenosti," ujišťuje trenér Róbert Barborík.

Votroci to zkusili útočně i na Spartu a třeba v úvodu druhé půle byli za stavu 0:1 hodně blízko vyrovnání.

„Výsledek je trochu krutý. Měli jsme pološance, jenže nám vázla finální fáze. Kdybychom byli efektivnější, tak bychom nějakou branku na tabuli měli. Ve finální fázi prostě nejsme jako Sparta," srovnával Tomáš Malinský.

Bez přesnější koncovky bude záchrana těžká

„Pochvalu si zasloužíme za začátek druhé půle, kdy jsme si vytvořili několik šancí. Pochvala nám ovšem nepatří za neproměňování šancí - chyběla nám přesnost a klid v koncovce. To Sparta ukázala, a proto vyhrála zaslouženě," uznal kouč Barborík.

„Naším problémem je, že krajní středoví hráči Tomáš Malinský a David Štípek dali v sezóně po jedné brance. Když nebudou tito hráči střílet góly, bude záchrana v lize těžká," uvědomuje si kouč.

Klíčové období pro Hradec teprve přichází. „Proti Spartě jsme s bodovým ziskem nepočítali, spíš mě mrzí porážka v Jihlavě. Potřebujeme být přesnější v zakončení," má jasno Barborík.

„Porážka se Spartou by nás poznamenat neměla. Nějaké body prostě musíme zkusit uhrát v Jablonci," věří kapitán Adrian Rolko, který v sobotu sehrál svůj jubilejní 200. ligový zápas.

Reklama

Související témata: