Hlavní obsah

Kouče Baníku vytočili rozhodčí. Koubek o titulu ještě nepřemýšlí

Ostrava

Kouč fotbalistů Baníku Petr Frňka byl po porážce s Plzní hodně zklamaný. Naštvali ho především sudí, kteří udělali spoustu chyb. Na obě strany. „Viděli jste to všichni... Chyb rozhodčích bylo moc. Mám ohlasy, že penalta byla přinejmenším velmi přísná. Kluci jinak odehráli dobré utkání. V první půli jsme byli lepší, ovládli jsme hru, nenechali jsme Plzeň hrát. Nevěděla co s tím. Góly jsme dostali po standardkách, ale spíš jde o to, jak ty standardky vznikly. Nechci proto hodnotit následky, ale příčiny,“ konstatoval po utkání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Baníku Petr Frňka při utkání s Plzní.

Článek

Hrdinou zápasu byl stejně jako proti Spartě gólman Jiří Pavlenka, který chytil pokutový kop Danielu Kolářovi, jenž jich před tím pět proměnil. „Počkal jsem do poslední chvíle, a pak skočil. Že jsem šel na stejnou stranu jako při penaltě Lafaty před více než měsícem, byla spíš náhoda. Horší, než Kolařova střela pro mne byla Rajtoralova dorážka. Už jsem se zvedal, ale zvládl jsem ji," konstatoval Pavlenka s tím, že prohra mrzí. „Další domácí ztráta, to není dobře," dodal.

Kolář čekal na gólmana

Kolář byl dlouho jako exekutor pokutových kopů neomylný. Na Pavlenku si ale nepřišel. „Čekal jsem na jeho pohyb. Měl jsem ale předem vybrané místo. Kopl jsem to ale špatně," litoval Daniel Kolář. „Vůbec jsem nemyslel na to, že můžeme přijít o body, pořád zbývalo dost času a nakonec máme všechny tři," liboval si.

Trenér Miroslav Koubek nejprve zavzpomínal na časy, které na Bazalech strávil, a pak se rozpovídal. „Bylo to hodně těžké utkání. V první půli jsme nepodali dobrý výkon, ve druhé jsme se zlepšili. Je to dané i tím, že máme velkou marodku, na krajích se mění hodně hráčů, pak vázne kombinace. Na druhou stranu se ukazuje, že máme široký a kvalitní kádr, protože to zvládáme. O titulu ještě nepřemýšlím, pořád se hraje o čtyřiadvacet bodů a my jich máme k dobru jen pět. Na to, že bychom byli první, kdo takový náskok ztratil, se neohlížím," zdůraznil plzeňský kouč.

Reklama

Související témata: