Hlavní obsah

Liberec - Brno 1:0Střídající Bakoš spasitelem Liberce, který na jaře poprvé vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Bakoš 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Liberec slaví od října, kdy vyhrál na hřišti Bohemians 1905, první ligovou výhru. V neděli zajistil tříbodový zisk Severočechům bojujícím o záchranu střídající Bakoš, který přišel v zimě jako ofenzivní posila z Plzně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Marek Bakoš (uprostřed) se raduje se spoluhráči z výhry nad Brnem.

Článek
Fotogalerie

Do přestávky měli domácí jednoznačnou převahu a drželi režii utkání jasně ve své moci. Brno ani nemělo velkou snahu o ofenzivu. Pečlivě bránilo a čekalo na příležitost k rychlým výpadům, kterých však bylo minimálně. Do jediné šance se tak hosté dostali po rohovém kopu Zavadila ve 24. minutě, kdy míč po hlavičce Schustera zpod břevna fantasticky vyškrábl Hroššo.

Liberečtí mohli soka za pasivitu opakovaně trestat po solidních kombinačních akcích, jenže Luckassen pálil mimo, při jeho dalším pokusu skvěle zasáhl Melichárek. A když pro změnu vyslal dělovku Sackey z dvaceti metrů, letěl míč těsně vedle. Pár vteřin před poločasem pak Šural hlavičkoval jen do břevna.

Liberci pomohl zkrat Čtvrtníčka

Pokud byl projev Brna do přestávky pasivní, pak po obrátce už hosté na ofenzivu rezignovali totálně. Domácím se však nedařilo do zahuštěného obranného valu proniknout. Situaci jim nijak neusnadnil ani zkrat Čtvrtníčka, který byl vyloučen za hrubou hru po souboji s Pokorným v pokutovém vápně Liberce.

Hosté se totiž ještě více zatáhli. Po parádní akci z levé strany pak mohl hosty ztrestat Delarge, jenže Melichárek fantasticky vytrčil proti jeho ráně nohu. Spasitelem domácích se stal střídající Bakoš, jehož tečovaná rána po akci Frýdka s Luckassenem zapadla do sítě a Severočechům třetí ligovou výhru v sezóně. Brno po sérii čtyř zápasů bez prohry padlo.

22. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 81. Bakoš. Rozhodčí: Ardeleánu - Moláček, Ratajová. ŽK: Šural, Luckassen, Breznaník, Karišik, Frýdek - Melichárek, Keresteš. ČK: 70. Čtvrtníček (Brno). Diváci: 3748.
Liberec: Hroššo - Sus, Pokorný, Karišik, Fleišman - Sackey (72. Bakoš), Obročník - Delarge (78. Breznaník), Šural, Frýdek - Luckassen (88. Soungole). Trenér: Vavruška.
Brno: Melichárek - Jugas, Malík, Schuster, Keresteš - Pašek (86. Hyčka), Buchta, Zavadil, Kopúnek, Sýkora (84. Markovič) - Zoubele (42. Čtvrtníček). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava