Hlavní obsah

Pavlenku druhá chycená penalta netěšila. V Ostravě plály emoce

Ostrava

V každém jarním domácím utkání čelil ostravský gólman Jiří Pavlenka střele ze značky pokutového kopu. Doposud padesátiprocentní úspěšnost si díky chycené penaltě plzeňskému Danielu Kolářovi výrazně vylepšil. Na rozdíl od utkání proti Spartě, to ale k bodům nepomohlo. I když zvládl vytěsnit i následnou dorážku Františka Rajtorala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Baníku Jiří Pavlenka vyráží Kolářovu penaltu v utkání proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

„U Lafaty jsem věděl, že to kope doleva či doprostřed. U Dana Koláře jsem čekal do poslední chvíle," popisovala ostravská brankářská jednička Pavlenka. „Naštěstí to nekopl daleko ode mne, tak jsem to stačil vyrazit a ani ta dorážka nešla daleko. Pak mi tam pomohl Martin Kouřil, který odražený balón odhlavičkoval nad branku," doplnil gólman.

Zatímco Ostravané v tu chvíli mocně slavili, plzeňský exekutor Kolář si drbal hlavu. „Kopl jsem to špatně. Chtěl jsem to dorazit, ale Franta tam by dříve. Ale také jemu to Pavlenka chytil. Měli jsme pak ale ještě spoustu času rozhodnout," svěřoval se Kolář.

Jaký z toho máte pocit vy?

Nařízená penalta rozvířila emoce. Porážku a především výkon sudího Karla Hrubeše těžce vydýchával po zápase i domácí kouč Petr Frňka. „Byli jste tady všichni, ne? Jaký z toho máte pocit vy?" ptal se Frňka novinářů. „Penaltový zákrok jsem ještě na videu neviděl, ale už asi nemá cenu řešit standardky, které, co mám zprávy od hráčů, tak nebyly. Devadesát minut je pryč, pocit hořkosti zůstává," komentoval kouč Ostravy.

Rozladění byli i hráči. „Je to k naštvání. První poločas jsme nehráli vůbec špatně. Bohužel ve druhé půlce nám dali dva góly a my nedali nic. Musíme se teď soustředit na Bohemku," svěřoval se brankář Pavlenka.

Venku ale Baník na jaře ještě nedal gól. Získal jediný bod za remízu v Brně. „Když ukážeme to samé, co proti Spartě či dnes s Plzní, tak máme šanci to zlomit. Na Bohemce nám už půjde o hodně," naznačoval možné starosti s udržením ligové příslušnosti pro příští sezónu Pavlenka.

Reklama