Hlavní obsah

Náskok pět bodů vůbec nic neznamená, tvrdí kouč Plzně Koubek

Karel FeltPrávo

Plzeň znovu ukázala v Ostravě svoji největší zbraň. Tou je týmový výkon a vůle vyhrát i zápas, v němž se nedaří. Penalta na Mahmutoviče se dala písknout, dotek tam byl. Ofsajdy a otočené standardky. Sudí byli tragičtí a chybovali na obě strany. Trenér Viktorie, která vyhrála v lize poosmé za sebou, Miroslav Koubek ani po výhře 2:0 na Bazalech nepropadal euforii...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Článek

Jak jste spokojen s výsledkem zápasu?

Vyhráli jsme a udrželi pětibodové vedení, takže jsem spokojený.

Zbývá osm kol a vy vedete o pět bodů. Takový náskok ještě nikdo v lize neztratil...

Zdaleka není nic hotové. Hraje se ještě o čtyřiadvacet bodů, my vedeme o pět. Takže ten náskok neznamená vůbec nic. Stačí dva nepovedené zápasy. My jsme ale rádi, že jsme ho udrželi a uděláme všechno pro to, abychom do konce ligy poztráceli co nejméně bodů.

Vy jste ale nebyl podle chování úplně spokojený s výkonem mužstva. Co vám vadilo?

Hlavně v první půli nebyl náš výkon nejlepší. Věděli jsme, že nás čeká v Ostravě těžký zápas. Měli jsme problémy v součinnosti. Ve druhé půli už to bylo lepší. Zápas jsme kontrolovali a vyhráli. Ale vítězství se nerodilo lehce. Ukázalo však naší psychickou sílu.

Z čeho podle vás ty problémy pramenily?

Ono se to nezdá, ale u nás se v poslední době ze zdravotních důvodů hodně měnili krajní hráči, ať v obraně nebo středové řadě. Z toho pak vyplývají určité potíže při kombinaci.

Ale nedochází k fatalním chybám...

To ne, což je dané tím, že máme dostatečně široký a kvalitní kádr. Jen chvilku trvá, než si to na hřišti sedne.

Reklama