Hlavní obsah

Zelenka dostal od Sparty tučnou pokutu za řeči o Poborském

Vedení fotbalové Sparty znovu dalo najevo, že si nenechá od svých podřízených leccos líbit. Před týdnem byl z mužstva vyřazen Karel Poborský, který nesouhlasil s metodami trenéra Jaroslava Hřebíka, v pátek dostal za podobné prohlášení vysokou pokutu Lukáš Zelenka. Při návratu Sparty z utkání Ligy mistrů v Bernu řekl novinářům, že ve sporu Poborského s klubem stojí za hráčem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Lukáš Zelenka.

Článek

Zelenka se cestou z neúspěšného utkání nechal slyšet, že se nemá cenu alibisticky schovávat za prohlášení, že kabina stojí ve sporu Hřebík-Poborský za oběma muži. "Asi jsme tím uškodili sami sobě. Nemůžeme říkat, že stojíme za Karlem Poborským a zároveň za Hřebíkem. Udělali jsme tím ze sebe blbce," řekl ve středu Českému rozhlasu.

Pokuta ve významné výši

Ve čtvrtek se na Letné netrénovalo a dnes dopoledne už Zelenkovi domlouval klubový šéf Daniel Křetínský. "Sparta považuje výroky hráče za nešťastné. Jsme toho názoru, že si podobná hodnocení nesmí dovolit, a byla mu proto udělena pokuta ve významné výši," řekla ČTK mluvčí Sparty Lenka Raková. Výši pokuty nechtěla specifikovat, podle zákulisních informací přijde reprezentační záložník o šestimístnou sumu v korunách.

Fotbalista se dnes už k celému sporu nechtěl příliš vracet. "Rozhodnutí vedení akceptuji, ale více bych se k tomu raději už nechtěl vyjadřovat. Teď se musíme soustředit především na nedělní zápas v Teplicích," řekl Zelenka ČTK.

Nahradí Hřebíka Griga?

Sparta je v krizi už několik týdnů. Mužstvo se potácí od jednoho špatného výkonu k druhému a klubové vedení čelí tlaku fanoušků, kteří žádají odchod trenéra Hřebíka. S jeho metodami nesouhlasil Poborský, kterého klub vyřadil z kádru, kritické hlasy zazněly také od dalších hráčů. Ti po prohře v Bernu prohlásili, že za trenérem stáli jen do zápasu s Thunem; teď už je podle nich na řadě klubové vedení.

Hřebík povede tým i v nedělním ligovém duelu v Teplicích, na počátku příštího týdne však hodlá složitou situaci řešit klubové vedení, které naznačilo i možné personální změny. V zákulisí se spekuluje, že se novým koučem stane Stanislav Griga, který údajně už s klubovými činovníky na dálku komunikuje z Indie, kde je na ozdravném pobytu.

Reklama

Související témata: