Hlavní obsah

Baníkovec Jirásek „své“ Spartě proti Plzni nepomohl

Ostrava

Extra motivaci porazit Viktorii Plzeň měl zcela jistě v neděli ostravský středopolař Milan Jirásek. V Baníku hostuje ze Sparty, která je pro Plzeň nejvážnějším konkurentem v boji o mistrovský titul.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Ostravský Milan Jirásek (vpravo) v souboji s Tomášem Hořavou

Článek

A jeho vstup do zápasu zvýšené motivaci odpovídal. V jednom z prvních soubojů o míč zajel Jirásek ostře do Procházky a viděl už v 7. minutě v rukou rozhodčího Hrubeše žlutou kartu. „Šel jsem do souboje prostě naplno," popisoval souboj s plzeňským stoperem Jirásek. „Takové zákroky prostě jsou. To se nedá nic dělat. Snažil jsem se pak dávat si pozor, abych nedostal nějakou další," dodával Jirásek.

Ovšem nechybělo mnoho a Jirásek nedohrál ani první poločas. Po dalším skluzu do protihráče u středové čáry se v 38. minutě na sudího ohlédl s velkými obavami. „Snažil jsem se hrát balón, ale byl jsem tam pozdě, trefil jsem hráče. Nebyl v tom úmysl. Vždy záleží na rozhodčím, zda ji dá. A tentokrát ji nedal," oddychl si Baníkovec.

Že by chtěl proti Plzni vyhrát více, než proti jinému týmu, si Jirásek nepřipouští. „Jsem sice ze Sparty, ale teď hraju pro Baník. Neberu to tak, že bych měl pomáhat Spartě," svěřoval se záložník, jenž na jaře odehrál celých devadesát minut vůbec poprvé. „Bavili jsme se o tom s trenérem v týdnu. Od středy už jsem věděl, že budu hrát od začátku. Jsem za to moc rád, protože jsem teď moc nenastupoval a už jsem se těšil," líčil rodák z východočeské Chrudimi, jenž do Baníku přišel v zimní ligové přestávce z Teplic.

Ani on ale nepomohl vylepšit jarní nepříznivou bilanci zápasů bez vítězství. Proti lídrovi tabulky si Baník připsal třetí jarní porážku a deváté utkání bez vítězství v řadě. „Už je to v kabině cítit, to je jasné. Ale proti Plzni jsme neodehráli špatné utkání. Měli jsme i šance, ale nakonec jsme dostali dva takové hloupé góly ze standardek. To by se nám nemělo stávat," popisoval Jirásek, který zkušenosti s velkým fotbalem sbíral například v Interu Milán.

Už v pátek hraje Ostrava na hřišti Bohemians, kteří jsou jen o jednu příčku níže s dvoubodovou ztrátou na Baník. „Tam už musíme vyhrát. To čekání je už příliš dlouhé," přiznal dvaadvacetiletý fotbalista.

Reklama

Související témata: