Hlavní obsah

Teplice si kanonádou řekly o ocenění Tým kola, z hráčů řádil jablonecký Kopic

Praha

Asi nikdo nečekal, že duel sousedů v tabulce bude tak jednostrannou záležitostí. Fotbalisté Teplic doma smetli Mladou Boleslav 5:0 a v pravidelném honocení oficiálního webu Synot ligy si rázně řekli o ocenění Tým kola. V souboji dvou aspirantů na evropské poháry soupeře přímo znemožnili. O Výkon kola se pak postaral jablonecký záložník Jan Kopic, jenž se podepsal pod všechny tři góly svého týmu v Českých Budějovicích.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost teplických hráčů z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Měl to být vyrovnaný boj o evropské poháry. Jenže Teplice na Stínadlech soupeře smetly. A nebýt gólmana Jana Šedy, mohla Mladá Boleslav odjíždět domů s ještě větším debaklem...

"Hodně důležitý byl první gól, hráči se uklidnili. Po druhé brance jsme hráli ve velké pohodě. Třetí gól ze standardky byl krásný. Hráči ode mě mají volnou ruku vymýšlet signály, teď se to vyplatilo. Hráči předvedli stoprocentní přístup, takže i když se Boleslav snažila hrát dopředu, ani to nestačilo," liboval si trenér Petr Rada.

"Naše šance na evropské poháry jsou rovnocenné v lize i z domácího poháru, budeme se teď snažit připravit na oboje stejně," avizoval ještě.

Jeho tým vyslal na bránu soupeře celkem 16 střel, z toho 13x trefil bránu a přesnost přihrávek měl úctyhodných 70%.

Kopic zařídil Jablonci další výhru

Ocenění Výkon kola získal jablonecký záložník Jan Kopic. V Českých Budějovicích sice žádný gól nevstřelil, připravil však všechny tři trefy Baumitu a zařídil tak vítězství 3:0.

Nejprve si po jeho centru dal vlastní gól veterán Dynama Roman Lengyel, poté ukázkově namazal Ruslanu Mingazovovi a svou krasojízdu korunoval v samém závěru, kdy chirurgicky přesným centrem našel úplně volného Nermina Crnkiče.

"Asi bych nějakou asistenci vyměnil za gól. Mrzí mě, že jsem něco neproměnil, ale hlavní je, že jsme vyhráli," usmál se hrdina utkání.

Reklama

Související témata: