Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Tepličtí dali zapomenout na uprchlíka Nivalda

Praha

Návrat na domácí trávníky po reprezentační přestávce přinesl několik zajímavých výkonů. Vévodil jim teplický tým, který zdolal tabulkového souseda z Mladé Boleslavi vysoko 5:0. Nečekaný debakl se musel při sestavování ideální jedenáctky 22. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz projevit. Mužstvo kouče Petra Rady do ní dodalo hned tři hráče.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 22. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Den před zápasem ztratili oblíbence Nivalda. Kapverďan odmítl dvojnásobný plat a utekl do Běloruska. Fanoušci Teplic ale dlouho smutnit nemuseli. Severočeši nečekaně ve velkém stylu smetli Mladou Boleslav. Fotbal zase po čase bavil Litsingiho, který se stal hvězdou zápasu. Do listiny střelců se zapsali také Táborský a Potočný.

V bitvě o titul se nic nezměnilo, všechny první tři týmy vyhrály. Plzni v Ostravě výrazně pomohl žolík Hořava, stabilní standard předvedl obránce Limberský. Výhru Sparty v Hradci Králové režíroval hlavně Kadlec, na pravém kraji obrany o sobě zase dal vědět Kadeřábkův zástupce Mareček. A Jablonec se mohl v Českých Budějovicích opřít o Kopice, který připravil všechny tři góly.

Dramatické bylo vršovické derby, v němž podal výborný výkon brankář klokanů Zlámal. Smutným hrdinou pak byl slávista Vukadinovič. Dojem si pokazil zbytečným vyloučením, do té doby ho však bylo plné hřiště a dal také jediný gól sešívaných.

Sestavu doplňuje mladý liberecký stoper Pokorný, jehož Slovan po vítězství nad Brnem opustil poslední příčku tabulky.

Sestava 22. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Zlámal (Bohemians) - Mareček (Sparta), Pokorný (Liberec), Limberský (Plzeň) - Kopic (Jablonec), Hořava (Plzeň), Táborský (Teplice), V. Vukadinovič (Slavia) - Kadlec (Sparta), Litsingi (Teplice), Potočný (Teplice).

Reklama