Hlavní obsah

Skalák se do Sparty nevrátí, Mladá Boleslav na něj uplatnila opci

Aktualizováno

Možná budou na Letné litovat. Český reprezentant do 21 let Jiří Skalák se v letním přestupním termínu stane definitivně fotbalistou Mladé Boleslavi. Aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky uplatnil opci a hostování ze Sparty se tak změní v trvalý přestup. Člen stříbrné Hřebíkovy devatenáctky z roku 2011 vystřídal již více hostování, teď Spartu opouští natrvalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák se hlásí v Mladé Boleslavi natrvalo...

Článek

Středočeši si mnou ruce. Na třiadvacetiletém Jiřím Skalákovi budou moci stavět i v příštích sezónách. „Je dobře, že se Jirka stane naším kmenovým hráčem, bezpochyby patří k tahounům mužstva," pochavluje si trenér Karel Jarolím.

Ofenzivní Skalák v této sezóně odehrál v dresu Mladé Boleslavi 19 zápasů a vstřelil 5 branek.  Vynikající formu měl zejména v březnu, kdy se trefil třikrát a v anketě Hráč měsíce Synot ligy se umístil na druhém místě.

Jeho údělem zatím byla hostování. Před Boleslaví prošel Ružomberokem, Slováckem a Brnem. Celkem má na svém kontě 62 ligových startů, připsal si 8 gólů. „V lize jsem toho zatím zase tolik neodehrál a v Boleslavi se mi daří. Rád bych tady okusil pohárovou Evropu," těší se na nové výzvy Skalák.

Díky startům v úvodu minulé sezóny se částečně podílel na loňském sparťanském titulu. Teď ale rychlostně vybavený záložník či útočník pouta s Letnou definitivně přetrhává.

V mládežnických reprezentacích přitom Skalák odehrál celkem 54 zápasů a dal 10 branek. Trenér Jakub Dovalil s ním počítá na nadcházející mistrovství Evropy hráčů do 21 let, které hostí Česká republika. „Doufám, že se dostanu do nominace. Účast na šampionátu by byla vrcholem mé dosavadní kariéry," těší se Jiří.

Reklama

Související témata: