Hlavní obsah

Derby nesmiřitelných bude na Letné vyprodané, nezbydou ani lístky k poslechu

dos, zpSport.cz

Sešívaní mají svých starostí dost, v půlce jara znovu usilují o jistotu ligové záchrany. Sobotní duel Sparta - Slavia se ovšem znovu odehraje v tradiční atmosféře největšího domácího zápasu. Letenští hlásí, že 283. pražské derby bude vyprodáno! Utkání se hraje v sobotu od 19:15, přímý přenos vysílá ČT Sport a on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty během utkání s Duklou.

Článek

Nemáte ještě lístek na sobotní derby? Tak to jste možná zaváhali. Bitva tradičních rivalů se má odehrát před vyprodaným hledištěm.

„Vyprodáno bude stoprocentně. Kolegové ze zákaznického centra si dělají legraci, že prodaná už jsou i místa takzvaně k poslechu," hlásí ve středu po obědě Ondřej Kasík, tiskový mluvčí Sparty.

"Dostali jsme od Sparty dva tisíce lístků, v tuto chvíli je 1100 z nich prodáno. A do sobotního odpoledne zmizí určitě všechny," potvrzuje z konkurenční Slavie tiskový mluvčí klubu Jiří Vrba a dodává, že z Edenu se jako tradičně vydá na Letnou pochod sešívaných fanoušků, který bude podle prvních informací čítat přibližně 1500 lidí.

V derby se rozdíly stírají

Sparta bude jasným favoritem derby. Z posledních deseti vzájemných utkání jich hned osm vyhrála, jedno prohrála, jedno skončilo nerozhodně.

„Mám velkou radost, že jdou lístky tak dobře na odbyt. Postavení v tabulce je zavádějící, derby je zvláštní zápas, v němž se stírají všechny prognózy," upozorňuje kouč Vítězslav Lavička.

„Dobře víme, že jsme o dost výše v tabulce než soupeř. Do derby ovšem půjdeme s respektem k soupeři, i když by se slávisté rádi viděli jinde. Pro nás je to velmi důležitý zápas z celkového pohledu a dalšího vývoje ligy," poukazuje trenér.

Počínaje derby se Generali Arena stane prvním českým ligovým stadiónem, který bude na všech tribunách pokryt vysokorychlostním internetem. Každý z diváků se bude moci připojit na klubovou wi-fi. „Naše spolupráce se společností Huawei bude ještě širší než na tento projekt," dodává Kasík.

Jak dopadne sobotní derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
63,2 %
Utkání skončí nerozhodně
9,8 %
Zvítězí Slavia
27 %
Celkem hlasovalo 6387 čtenářů.

Reklama

Související témata: