Hlavní obsah

Frňka se zastal Baroše: Doba, kdy jsme byli trestáni za názor, je pryč

Ostrava

Bude moci Milan Baroš v pátek na hřišti Bohemians 1905 hrát, nebo dostane za své tweety o korupci a žumpě v českém fotbalu od Disciplinární komise trest? I s touto otázkou musí v tomto týdnu pracovat kouč Ostravy Petr Frňka. Věří, ale že Baroše do zápasu vyšle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baník Ostrava Petr Frňka.

Článek

„Pevně doufám, že období, kdy jsme se báli něco říct a byli trestáni za názor, je definitivně pryč. Tím si prošli naši rodiče, ale teď je rok 2015. Utkání se rozhodčím nepovedlo, těch chyb bylo na obě strany hodně. Všichni bychom se měli zamyslet, zda svou práci děláme dobře," řekl Frňka.

Ostravský útočník na Twitteru přirovnal český fotbal k žumpě: „Prosím, vychovávejte své děti k tomu, aby byl sport sportem a ne tou žumpou, co tady ve fotbale teď máme!" psal po nedělní porážce Baníku 0:2 s Plzní.

„Je to profesionál a velký chlap. Když odcházel z hřiště tak nas..ný a s pocitem, že z něj udělali loutku, tak by se měl někdo zamyslet, proč tomu tak je," zastal se Baroše Frňka.

Podle ostravského kouče trestání hráčů za názor nic nevyřeší. „Neznám ten disciplinární řád tak dobře, takže ani nevím, proti čemu se provinil. Ale trestat někoho za to, že vyjádřil svůj názor? Není nic staršího, než včerejší den. Hráči odcházeli ze zápasu s nějakým názorem a něco cítili, ale pojďme raději hledat prostor pro to, jak ty věci dělat lépe a jak se s tím, co se děje na hřišti lépe vyrovnat," řekl Frňka.

Reklama

Související témata: