Hlavní obsah

Sparta zkouší na derby nachystat Kadeřábka. Šance je 50 procent, říká Lavička

Praha

Rival na ně ztrácí devět příček a 26 bodů v ligové tabulce. S tím ale na fotbalisty Sparty před 283. pražským derby nechoďte. Bitva se Slavií je pro ně stále sváteční událostí sezóny a všechny povolené zbraně musí být v pohotovosti. Proto se také Letenští snaží uzdravit všechny své marody, především reprezentanta Pavla Kadeřábka. Jeho rekonvalescence směřuje právě k sobotnímu prestižnímu souboji.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník David Lafata (vlevo) se raduje s obráncem Pavlem Kadeřábkem ze vstřelení gólu proti Slavii.

Článek

Od derby k derby? To by se sparťanům zamlouvalo. Pavel Kadeřábek sice začátkem března nachystal v duelu s Duklou první gól, po střetu s gólmanem Radou se ale zranil a musel na operaci postranních vazů v koleni. V posledních dnech tvrdě pracuje na návratu, k němuž by mohlo dojít v sobotní bitvě se Slavií.

„Šance je tak padesát na padesát. Pavel momentálně pracuje individuálně s našimi kondičními trenéry. Má velkou chuť, aby do derby nastoupil," avizuje trenér Vítězslav Lavička.

Na Letné považují právě derby za cílový zápas pro to, aby se Kadeřábek vrátil na scénu. „Rozhodnutí o tom, jestli nastoupí, bude záležet především na něm a na našich lékařích, jestli mu start povolí," říká Lavička.

Mareček zaskakuje solidně

Sparta nemusí na svoji hvězdu tlačit za každou cenu. Na pravém kraji obrany zatím hraje Lukáš Mareček - a je to solidní záskok. V posledních dvou ligových kolech se vždy objevil v ideální sestavě kola podle Sport.cz.

„Lukáš opravdu podává na kraji obrany dobré výkony. Čekáme, co Pavel řekne. Prvořadým pohledem je, že nominovaný hráč musí být stoprocentně zdravý," ujišťuje Lavička.

Do derby se zkoušejí dát do pořádku také brankář Bičík a záložník Shala.

Zápas mezi Spartou a Slavií se hraje v sobotu od 19:15, přímý přenos vysílá ČT Sport a podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne sobotní derby pražských "S"?
Vyhraje Sparta
63,2 %
Utkání skončí nerozhodně
9,8 %
Zvítězí Slavia
27 %
Celkem hlasovalo 6387 čtenářů.

Reklama