Hlavní obsah

Sparta vydřela výhru v derby v samotném závěru, Liberec remizoval v Boleslavi

oc, dosSport.cz
Aktualizováno

Až v samotném závěru rozhodli fotbalisté Sparty o vítězství v tradičním velkém pražském derby nad Slavií. Výhru vystřelil v 89. minutě Brabec a Sparta v utkání 23. kola Synot ligy zvítězila 2:1. V sobotu se hrály další tři zápasy. Zachraňující se Liberec neudržel v Mladé Boleslavi vedení a zápas skončil 1:1. Ještě hůř dopadla Jihlava, která nad Duklou vedla, nakonec však po výsledku 1:2 nebrala ani jeden bod. České Budějovice se premiérového bodu nedočkaly ani v Příbrami, kde prohrály 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Sparty Jakub Brabec oslavuje vítězný gól na 2:1 v zápase se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Začátek ostře sledovaného utkání na Letné byl šokující. Škoda převzal míč ve středu pole, vyhnul se skluzu Brabce a ve vápně se zbavil i Holka. Parádní sólovou akci zakončil přesnou střelou mezi nohy gólmana Štěcha. Zaskočená Sparta se dlouho nedokázala probojovat do vážné šance. Škoda naopak mohl náskok navýšit, po půlhodině hry napálil břevno.

Ve druhé půli měli šešívaní ideální příležitost na navýšení náskoku. Hrubý šel sám na sparťanského brankáře, který však výborně zasáhl. Na druhé straně se podařeným zákrokem prezentoval také gólman Berkovec, který vytlačil na vnější tyč pokus Kadlece. Vzápětí ale inkasoval. Dočkalovu razantní střelu vyrazil jen před sebe a dobíhající Lafata osvědčil čuch na góly.

O vítězství fotbalistů v rudém rozhodl až v 89. minutě Brabec. Dočkal rozehrál rohový kop na hlavu Costy, který prodloužil na stopera domácích, jenž zblízka napálil míč do sítě. Sparta stáhla náskok vedoucí Plzně na dva body, Západočeši však mají zítřejší zápas s Brnem k dobru.

Liberec remizoval v Mladé Boleslavi

Liberec navázal na výhru nad Brnem dalším bodovým ziskem. Z Mladé Boleslavi si odvezl jeden bod za remízu, pod Ještědem ale mohlo být ještě veseleji. Už ve čtvrté minutě totiž fanoušky v Boleslavi zmrazil Luckassen, který skóroval po centru Breznaníka z levé strany. O tom, že se budou body dělit, rozhodl Ščuk, který zakončil akci aktivního Skaláka. Liberec je dva body nad sestupovým pásmem.

Nejhorší tým soutěže a v současnosti celek s nejhorší formou, České Budějovice, totiž ani v Příbrami nezískal první jarní bod. O hubené výhře Středočechů rozhodl Hájovský, který dorazil Bednářovu hlavičku po centru z rohového kopu. Příbram tak i nadále drží domácí neporazitelnost pod koučem Tobiášem.

Sérii čtyř zápasů bez výhry utnula Dukla. V Jihlavě se na to ale pořádně nadřela. Situaci pražskému celku řádně zkomplikoval po třinácti minutách hry Jánoš, který hlavou skóroval po centru Vaculíka ze standardní situace. Týmu z Julisky se ale podařilo vstřelit gól do šatny. Postaral se o to Polom, který taktéž hlavou poslal míč do sítě po centru Bergra z rohového kopu. O zisku tří bodů Dukla rozhodla ve druhé půli zásluhou Čajiče a zaváhání brankáře Hanuše. První jmenovaný střílel po centru z pravé strany, druhému míč vypadl z náruče a skončil za brankovou čárou.

Program 23. kola:
Pátek
Jablonec - Hradec Králové 4:0
Bohemians 1905 - Ostrava 0:2
Sobota
Příbram - Č. Budějovice 1:0
Branka: 47. Hájovský.
Ml. Boleslav - Liberec 1:1
Branky: 59. Ščuk - 4. Luckassen.
Jihlava - Dukla 1:2
Branky: 13. Jánoš - 40. Polom, 53. Čajič.
Sparta - Slavia 2:1
Branky: 66. Lafata, 89. Brabec - 4. Škoda.
Neděle
14:45 Plzeň - Brno
Předehráno
Slovácko - Teplice 2:2

Reklama