Hlavní obsah

Jablonec zvítězil a dostal Spartu pod tlak, Baník uspěl v Ďolíčku

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce dál drží jarní neporazitelnost. Severočeši ve 23. kole Synot ligy zdolali na vlastním stadiónu Hradec Králové 4:0 a od druhé Sparty, kterou čeká v sobotu derby se Slavií, je dělí jediný bod. Ve druhém pátečním utkání zvítězil Baník na hřišti Bohemians 1905 2:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu v utkání proti Hradci Králové.

Článek

Jablonci se proti Hradci daří, což Baumit potvrdil i v pátek. Už po patnácti minutách mohli jít domácí do vedení, Kopic ale z dvaceti metrů nastřelil jen tyč. Stejný hráč si po půlhodině hry vyměnil míč s Gregušem, ke kterému se posléze míč odrazil zpět na malém vápně. Slovenský záložník zakončil přesně.

Kopic mohl skórovat i na začátku druhé půle, Koubek ale jeho pokus zlikvidoval. Aktivní Kopic měl ale prsty i ve druhé brance zápasu. Zpětou přihrávkou našel Masopusta, který střelou k levé tyči navýšil vedení.

A do třetice Kopic. Minutu před koncem zápasu zahrával trestný kop, balón se odrazil k Novákovi a nejlepší střelec Jablonce se nemýlil. Stejně jako Greguš, který už v nastavení přidal čtvrtou branku.

Baník poskočil do středu tabulky

Baníku se v Ďolíčku podařilo utnout sérii devíti zápasů bez výhry. A to i přesto, že hned v úvodu přišel o zraněného Baroše. V Praze se hrál vyrovnaný zápas, do větších gólových příležitostí se ale dostávali hosté. Ještě v první půli Narh nahrával Frydrychovi, jeho hlavička ale skončila těsně mimo. Další tutovku měl těsně po začátku druhé půle Narh sám. Samostatný únik na gólmana ale vyřešil mizerně, když poslal míč kolem vyběhnutého Zlámala hodně nepřesně.

Další velkou příležitost už ale ghanský útočník využil. Krátce po hodině hry ho v malém vápně našel přihrávkou z levé strany Kukec a Narh otevřel skóre. Myšlenky na zvrat domácím utnul Frydrych, který obloučkem hlavou překonal Zlámala podruhé. Baník poskočil v neúplné tabulce na osmou příčku, Klokanům patří 13. pozice

Synot liga, 23. kolo:
Jablonec - Hradec Králové 4:0
Branky: 33. Greguš, 77. Masopust, 89. Novák, 90.+2 Greguš.
Bohemians 1905 - Ostrava 0:2
Branky: 65. Narh, 73. Frydrych.
Předehráno:
Slovácko - Teplice 2:2

Reklama