Hlavní obsah

Jablonec - Hradec 4:0Jablonec v ligové předehrávce rozdrtil Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Greguš 1 : 0
77. Masopust 2 : 0
89. Novák 3 : 0
90. Greguš 4 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce porazili v předehrávce 23. ligového kola Hradec Králové vysoko 4:0. Ve 33. minutě otevřel skóre svou první soutěžní brankou v dresu Baumitu Slovák Ján Greguš a zbylé tři góly přidal favorit v posledních třinácti minutách. Nejprve se premiérově za Jablonec trefil i střídající Lukáš Masopust, pak se radoval Filip Novák a skóre uzavřel opět Greguš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov z Jablonce (vlevo) a David Štípek z Hradce ve vzdušném souboji o míč.

Článek

Jablonec si připsal třetí výhru po sobě, udržel jarní ligovou neporazitelnost a minimálně do soboty se přiblížil k druhé Spartě na jeden bod. Hradec naopak potřetí za sebou prohrál bez vstřelené branky a zůstal předposlední.

Zápas překvapivě začali aktivněji hosté a hned po minutě mohli udeřit, ale Trubačovu střelu vyrazil gólman Hrubý. Jablonečtí se podobně jako v předchozích dvou duelech v úvodu první půle nemohli dostat do tempa a poprvé zahrozili až po čtvrthodině Kopicovou přízemní střelou.

Pak chytil Benešovu hlavičku brankář Koubek a vzápětí Mingazov mířil vedle. Ve 33. minutě už ale Severočeši vedli. Kopicův střílený centr nešťastně srazil Chleboun přímo před nabíhajícího Greguše a ten doklepl míč do sítě. Připsal si premiérovou soutěžní branku v jabloneckém dresu.

Druhý gól zařídil Masopust

Do druhé půle vstoupili lépe domácí. V 49. minutě našel Mingazov křížným centrem Kopice, který ale trefil jen brankáře Koubka. "Votroci" se ovšem nechtěli smířit s porážkou a zahrozili Chlebounovou střelou těsně vedle a následným Plašilovým pokusem.

Zdálo se, že po příchodu dalšího útočníka Vaněčka se hosté nadechnou k náporu, jenže závěr jim vůbec nevyšel. V 77. minutě Kopic přiťukl míč střídajícímu Masopustovi a ten namířil technickou střelu přesně k tyči. Na druhé straně dostal balon do sítě Vaněček, ale sudí mu předtím odpískal faul.

Místo toho se znovu radovali domácí. V 89. minutě propadl přímý kop po několika odrazech až k obránci Novákovi a ten devátým ligovým gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího jabloneckého střelce. V nastavení pak dokonal debakl hostů Greguš, který dal poprvé v české lize dva góly v jednom utkání.

Na opačné straně Vaněčkovi zhatil snižující trefu pro změnu ofsajd a Jablonec tak protáhl sérii bez inkasované branky v lize na 396 minut.

23. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - FC Hradec Králové 4:0 (1:0)
Branky: 33. a 90.+2 Greguš, 77. Masopust, 89. F. Novák. Rozhodčí: Jílek - Vaňkát, Kubr. ŽK: M. Pospíšil, Romera - Trubač, Malinský. Diváci: 4063.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Hübschman, Greguš - Kopic, M. Pospíšil (83. Rossi), Mingazov (60. Masopust) - Šabala (64. Doležal). Trenér: Šilhavý.
Hradec: T. Koubek - Holeš, Chleboun, Rolko, Plašil - Štípek (57. Shejbal), Čermák, P. Černý (29. Halilovič), Trubač (73. Vaněček), Malinský - P. Dvořák. Trenér: Barborík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články