Hlavní obsah

Vítězný pokřik jsme museli nacvičit, usmíval se ostravský stoper Frydrych

Praha

Když musel v 7. minutě utkání s Bohemians opustit zraněný Milan Baroš vršovický trávník, kapitánskou pásku si natáhl pětadvacetiletý stoper Baníku Michal Frydrych. Tým pak v pátek večer dovedl po devítizápasovém půstu k vítězství ve 23. kole Synot ligy a ještě přidal gól na 2:0. Po mnoha měsících také musel oprášit vítězný pokřik.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ostravský obránce Michal Frydrych hlavičkuje před útočníkem Bohemians Matúšem Mikušem (10).

Článek

Tři body z Bohemky jsou určitě hodně cenné. Věřili jste, že je můžete v Ďolíčku vybojovat?

My jsme jeli do Prahy s tím, že tu musíme zvítězit. Milan Baroš nás celý týden hecoval, že to dokážeme. Potřebovali jsme také odehrát dobré utkání a prolomit tu špatnou sérii. To se povedlo. Všichni kluci to odmakali. Měli jsme i dobré herní pasáže, přidali jsme kvalitu, ale víme, že můžeme hrát ještě lépe.

Co vám blesklo hlavou, když už v 7. minutě musel ze hřiště zraněný kapitán Milan Baroš?

Na chvíli nás to srazilo a vypadli jsme ze hry. Bohemka pak měla pár rohů. Brzy jsme se zvedli a zabojovali i za Baryho.

Naposledy jste vyhráli v listopadu, pak přišla série devíti zápasů bez výhry. Spadla vás psychická deka?

Ona to nebyla plně deka. Hráli jsme s těžkými soupeři, navíc nám kolikrát chyběl i kousek štěstí. Na Bohemce jsme konečně dali první gól, pak přidali i druhý. Snad je ta špatná série definitivně pryč a začneme nějakou lepší.

Zápas na Bohemce trochu připomínal loňský jarní duel v Olomouci, kde jste také měli několik zraněných, a přesto jste vyhráli a vykročili za záchranou...

Trochu ano, ale na Bohemce jsme šli do zápasu s tím, že si ho chceme užít a vyhrát. Do těch předchozích jsme chodili v takovém zvláštním napětí, že musíme. Tady jsme si řekli, že předvedeme, co umíme.

Jaké to je, po tak dlouhé době si zase zakřičet vítězný pokřik?

Skvělé! Chyběli tu někteří kluci, kteří ho dřív křičeli se mnou, tak jsem ho musel nacvičit s ostatními.

Venku jste hrávali ustrašeně, co se změnilo?

Soustředili jsme se na to, abychom do utkání vstoupili dobře. Cítili jsme zdravé sebevědomí.

Máte osmadvacet bodů. Berete záchranu už jako jistou?

O záchraně se nechci bavit. Důležité je, že jsme se posunuli v tabulce kousek nahoru. Záchrana jistá není, ale my chceme vyhrát i další zápasy a skončit výš než těsně nad sestupovými příčkami.

Na Bohemce jste dal svůj třetí gól v této sezóně a jste nejlepším střelcem týmu...

Hlavní je, že jsme vyhráli a udrželi vzadu nulu. Bylo důležité odrazit se i od toho. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby nejlepším střelcem byl někdo z kluků z útoku. Věřím, že mě ještě střelecky předstihnou. Už v jedné sezóně jsem dal tři góly, tahle ještě není u konce. Třeba bude z mé strany gólově ještě lepší.

Vy jste si Zlámala při své trefě pěkně vychutnal...

Viděl jsem, že letí delší míč a čekal jsem, že ho Sivrič vrátí před branku. Snažil jsem se před bránu natlačit, míč mi skočil na hlavu, tak jsem ho chtěl hlavně usměrnit na bránu.

Reklama