Hlavní obsah

Příbram - Budějovice 1:0Příbram má záchranu nadosah, Budějovice udolala gólem Hájovského

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Hájovský 1 : 0
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli i sedmý zápas v jarní části sezóny, protože v 23. kole podlehli na hřišti Příbrami 0:1. O jediný gól se postaral ve 47. minutě stoper Tomáš Hájovský. Snahu Jihočechů o vyrovnání půl hodiny před koncem zhatilo vyloučení Jaroslava Machovce. Budějovice zůstaly poslední, naopak Příbram si polepšila na 29 bodů a jistotu záchrany má nadosah.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté Příbrami slaví gól - ilustrační foto.

Článek

Příbram sice měla po většinu první půle územní převahu, ale přes pozornou obranu Jihočechů se nedostávala do šancí. Větší nebezpečí tak znamenaly jen standardní situace domácích, ale gólman Křížek s obránci si s nepříjemnými centry poradili.

Hodně aktivní byl tradičně na levé straně příbramské sestavy Zeman, který několikrát obešel hned dva protihráče najednou, ovšem ani jemu se nedařilo připravit pro spoluhráče gólovou přihrávku. Až minutu před poločasem poslal nebezpečný střílený centr, ovšem Fillo na míč před odkrytou brankou těsně nedosáhl.

Do druhé půle přišel ofenzivu Příbrami posílit reprezentant do 19 let Suchan. Domácí hned vybojovali rohový kop, který přinesl i úvodní gól. Po Zemanově centru hlavičkoval Bednář a na brankové čáře dorážel Hájovský. Pro slovenského stopera to byl ligový gól po dvou letech, když se naposledy trefil proti Jablonci v březnu 2013.

Budějovice se z mátožného výkonu pokusil probudit v 55. minutě Chrien. Po pravé straně předvedl individuální akci a jeho tvrdou střelu z úhlu zastavila až tyč příbramské branky.

Hostům však situaci výrazně zkomplikoval bek Machovec, neboť dostal dvě rychlé žluté karty po sobě a v 61. minutě musel ze hřiště.

Příbram se pak snažila rozhodnout, ale Zemanovi a Bednářovi chytil jasné góly Křížek. Suchana zas v jasné šanci zablokoval obránce. Střídající Moulis pak pálil těsně vedle. Zahozené šance však domácí nemrzely, jelikož hosté si už šanci na srovnání nevytvořili.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)
Branka: 47. Hájovský. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Pospíšil. ŽK: Hájovský, Pilík, Hnaníček - Kladrubský, Machovec, Škoda, Lengyel. ČK: 61. Machovec. Diváci: 2139.
Příbram: Kelemen - Nitrianský, Hájovský, Zápotočný, Matějů - Hnaníček, Krameš (46. Suchan) - Pilík (77. Moulis), Fillo (88. Tregler), Zeman - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Č. Budějovice: Křížek - P. Eliáš, Lengyel, P. Novák, Machovec - Kladrubský (87. Podstavek) - Pešek (75. Řezáč), Benát, Chrien (73. Linhart), Funda - Michal Škoda. Trenér: Cipro.

Reklama