Hlavní obsah

OBRAZEM: Na brněnském stadiónu za Lužánkami skončily brigády dobrovolníků

Brno

Na brněnském fotbalovém stadiónu za Lužánkami skončily poslední brigádou akce dobrovolníků, které přijeli před odjezdem k nedělnímu zápasu do Plzně psychicky podpořit i fotbalisté prvoligové Zbrojovky společně s trenéry. Úsilí všech pracovníků směřuje k rozlučce oblíbeného fotbalisty Petra Švancary, která se uskuteční 27. června.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Za brigádníky se přišli podívat před odjezdem do Plzně fotbalisté Zbrojovky (na snímku).

Článek
Fotogalerie

Sobotní akce se zúčastnilo 120 dobrovolníků. "Uklízeli jsme nepořádek a čistili schody směrem do fanouškovského kotle," řekl jeden z organizátorů Marek Fišer ze spolku Věříme Zbrojovce. Dopoledne navštívil sportoviště i brněnský primátor Petr Vokřál a po poledni přijel s kotlem guláše posilnit brigádníky Švancara.

"Při vaření guláše jsem asistoval svým kamarádům, zkušeným kuchařům. Všem chutnalo, což byla pro mě nejradostnější zpráva," uvedl Švancara, který osobně guláš servíroval. Po třetí hodině zaparkoval u stadiónu i autobus s fotbalisty Zbrojovky.

"Uspořádali jsme neformální autogramiádu, hráči rozdali brigádníkům volné vstupenky na příští domácí ligový zápas s Mladou Boleslaví. V kotli jsme si cvičně společně s fotbalisty zafandili a vyzkoušeli několik pokřiků. Což jen podtrhlo výbornou náladu," dodal Fišer.

Nejvíce ho potěšila zelená tráva vykukující z fotbalového hřiště. "Bylo hodně sucho. Ovšem večer zavlažilo vzrůstající trávník deset hasičských cisteren," poznamenal Fišer.

Vstupenky na rozlučku za 99 korun

Na úpravě chátrajícího fotbalového stadiónu, kde se už 14 let nehrál zápas, se bude stále pracovat. Nyní již ale přijdou ke slovu odborníci, kteří opraví schody a další zařízení tak, aby odpovídalo bezpečnostním předpisům. "Velké akce dnešním dnem skončily. Ale stále ještě budeme potřebovat menší počet dobrovolníků na různé dodělávky," uvedl Fišer.

Vstupenky na rozlučku budou stát 99 korun. Prvních 5000 lístků chce Švancara prodávat na utkání Zbrojovky s Jabloncem v posledním ligovém kole 30. května. Švancara odhaduje, že kapacita stadiónu bude 15 až 25 tisíc diváků.

Reklama

Související témata: