Hlavní obsah

Sparťané doufají, že Hřebíkovo odvolání přinese klid

Fotbalisty Sparty v pondělí večer ani příliš nezaskočila zpráva, že u mužstva skončil trenér Jaroslav Hřebík. Úřadující mistr prohrál čtyři utkání po sobě včetně vystoupení v Lize mistrů s Thunem. Proto se podle hráčů Hřebíkův vyhazov dal očekávat. A nejen nový kapitán mužstva Tomáš Sivok věří, že po odvolání trenéra se situace kolem Sparty uklidní.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Sparta Praha před utkáním Ligy mistrů s Ajaxem Amsterdam

Článek

"Nějaká změna asi už byla potřeba. Minulé výsledky nebyly vůbec dobré, v poslední době bylo všechno strašně hektické. Teď by se to všechno mělo konečně vrátit do normálu. Klid na práci - to je teď to hlavní, co všichni potřebujeme," uvedl Sivok.

Kadlec doufá, že se vrátí podpora fanoušků

Obránce Michal Kadlec uvažoval podobně. "Odvolání trenéra bylo v současné chvíli asi jediným možným řešením, něco se prostě stát muselo. Byl na nás ze všech stran vyvinutý obrovský tlak, i trenér Hřebík to měl hodně těžké," řekl hráč, který doufá, že Spartu nyní podrží i její fanoušci, kteří v minulých utkáních vytvořili nevraživou atmosféru tím, jak útočili na Hřebíka a vedení klubu.

Kdo by měl trénovat Spartu?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Teď by se to mělo uklidnit a taky doufáme, že nás konečně začnou povzbuzovat i naši fanoušci," uvedl Kadlec. "To, co se na posledních zápasech dělo, nám vůbec nepomáhalo. Snad se to teď otočí k lepšímu," uvedl bek reprezentační jednadvacítky. "Teď se na zápasech snad kluci budou moci soustředit opravdu jen na fotbal. Fanoušci nám musí pomoci," dodal Sivok.

Oba mladí reprezentanti doufají, že Hřebíkův nástupce do mužstva vnese nový náboj. "Musíme se v první řadě zvednout a pořádně zabrat. Už si hlavně nesmíme dovolit další ztráty, aby pak nebylo na dohánění čela také už třeba pozdě," poukázal Sivok na devítibodové manko na vedoucí duo Liberec - Teplice.

Zelenka byl tentokrát ve výrocích opatrnější

Záložník Lukáš Zelenka byl v minulém týdnu za svou otevřenost vůči médiím potrestán pokutou 100 tisíc korun, a tak si dnes už raději dával pozor na jazyk. "Nepřísluší mi, abych výměnu trenéra hodnotil. Jenom doufám, že se už uvolní atmosféra a začneme konečně vyhrávat," prohlásil letenský špílmachr.

Adam Petrouš patří mezi skupinu hráčů, které si trenér Hřebík přivedl během letního přestupního termínu. Odchod kouče příliš komentovat nechtěl. "Je to věc pana Křetínského. Je však pravda, že nám to v poslední době moc výsledkově nevycházelo, i když někdy chybělo jen trochu štěstí," řekl Petrouš, pro něhož podobná výměna není novinkou. "Jen ve Slavii jsem to zažil dvakrát," zavzpomínal.

Reklama

Související témata: