Hlavní obsah

První gól Spartě byl sice hezký, ale vůbec mě netěší, posteskl si kanonýr Škoda

Praha

Už po čtyřech minutách bitvy s odvěkým rivalem vystřelil v euforii ruce k nebesům. Útočník fotbalové Slavie Milan Škoda pokořil obranu Sparty a poslal v derby outsidera z Edenu do vedení. Šlo o jeho první zásah do sítě klubu z Letné. „Nezajistil nám ani bod, tudíž mě netěší," posteskl si aktuálně se čtrnácti ligovými trefami nejlepší střelec nejvyšší fotbalové soutětěže.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z gólu, který vstřelil v samotném úvodu zápasu Spartě.

Článek

Můžete přiblížit situaci, z níž jste poslal Slavii v bitvě se Spartou do vedení?

Uvolnil jsem se u postranní čáry a proniknul jsem do velkého vápna, Viděl jsem, že někdo ze spoluhráčů nabíhá. Ale otevřel se mi prostor, tak jsem zkusil udělat kličku, a pak jsem prostřelil Štěcha. Byl to hezký gól, ale k ničemu.

Jste za první trefu do sítě Sparty v kariéře s ohledem na konečný výsledek rád?

Netěší mě ani trochu, když nezajistila ani bod.

Záhy jste mohl vedení Slavie navýšit, ale dělovkou z dálky jste trefil jen břevno branky Sparty.

To byla smůla. Situaci jsem, myslím, vyřešil dobře.

Byl jste překvapený, do kolika příležitostí vás Sparta v derby pustila?

Do přestávky jsme měli vážně hodně příležitostí. Kromě gólu a střely do břevna ještě zablokovanou střelu Kenii, pak nějaké závary. A blízko gólu jsme byli i v druhém poločase. Jenže pokud nevyužijeme ani situaci, kdy jdeme sami na branku, tak je to špatné.

Proč jste nadějně rozehraný zápas ztratili?

Sparta má v ofenzivě velkou kvalitu. V druhém poločase nás zatlačila. Měla hodně střel, hodně rohů. Ale i tak se dalo bodovat. Jenže my jsme po přestávce nebyli tolik aktivní dopředu, aby si Sparta musela dávat pozor i na defenzivu a neměla tolik sil pro útok.

Přitom do přestávky byla Slavia velice aktivní.

Jenže jsme nevydrželi se silami. A možná jsme se zbytečně zatáhli. Zlomovým okamžikem byla situace, kdy jsme šli sami na branku. Při dvoubrankovém manku by situace Sparty byla hodně složitá. Já jsem sice z levé strany dobíhal před branku, ale Robert Hrubý řešil situaci dobře, když volil střelu. Nebyl bych včas ve správném prostoru.

Je pro sebevědomí povzbuzující, jak jste zvládli úvodní poločas? Nebo převládá rozčarování z prohry?

Jsme strašně zklamaní. V posledních pěti zápasech jsme dostali třikrát rozhodující gól v poslední minutě. To je hrozné. Je fakt, že první poločas proti Spartě byl dobrý, ale když nic nepřistane, těžko mluvit o pobídce pro sebevědomí.

Reklama

Související témata: