Hlavní obsah

Hrubý mohl derby zlomit, ale Sparta byla efektivnější, lituje Beránek

Praha

Vyhráli jediné z posledních deseti kol... V derby na Spartě se fotbalisté Slavie statečně vzepřeli roli jasného outsidera. Dlouho vedli, ještě minutu před koncem drželi aspoň remízu. Nakonec prohráli 1:2, takže v derby padli popáté za sebou. „I v době, kdy jsme byli pod velkým tlakem, jsme měli příležitosti na zlomový moment. Dvakrát to byl Robert Hrubý, ale nevyužili jsme je. Sparta byla v zakončení efektivnější než my,“ lituje trenér Miroslav Beránek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Miroslav Beránek se v derby bodové odměny nedočkal...

Článek
Fotogalerie

Je to vlastně tradiční jarní obraz Slavie. Nesehraje špatný zápas, ale body nakonec nemá. A v posledních pěti kolech o ně hned třikrát přišla v samotném závěru - s Mladou Boleslaví, Bohemkou i na Spartě.

„Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně, nechtěli jsme Spartu pustit do její hry. Měli jsme tam nějaké brejky, které jsme bohužel nevyužili," popisuje trenér Miroslav Beránek první poločas, v němž sešívaní favorita dokonale zaskočili.

Škoda si sám vypracoval gól

Hned ve 4. minutě navíc po vynikající individuální akci kanonýra Milana Škody šli do vedení. „Škoda byl v prvním poločase výborný. Sám si vypracoval gól, pak ještě trefil břevno. Jenže ve druhém dějství jsme byli pod tlakem, už se do hry tolik nedostal. Stejně jako celý tým, rozdíl mezi poločasy tam byl," mrzí kouče.

Sparta se nakonec v držení míče dostala na 75 procent. Červenobílí i tak měli šancí dost.

„Druhý poločas jsme také chtěli hrát aktivně, ale projevila se kvalita Sparty a dostali jsme se pod tlak. Přesto jsme měli příležitosti na zlomový moment. Dvakrát to byl Robert Hrubý, ale nevyužili jsme je. Soupeř naopak vyrovnal a v závěru skóroval ještě jednou. Sparta byla v zakončení efektivnější než my," krčí rameny Beránek.

V závěru skoro nebylo s kým dohrát

Jeho tým na Letné každopádně překročil svůj stín. Během celého týdne přitom nebylo jasné, jakou jedenáctku na hřiště pošle.

„Se sestavou jsme měli svých starostí dost. Někteří hráči nastoupili se sebezapřením. Třeba Michal Švec dlouho nehrál, pak ho postihly křeče - a skoro nebylo s kým dohrát. Semkli jsme se a hlavně kvůli hráčům mě mrzí, že nebyli odměněni za snahu aspoň bodem..."

Sestavu musel kouč ladit do poslední chvíle. Kapitán Latka po třech absencích nastoupil, chyběl naopak zraněný Zmrhal. „Den před derby nám odpadl Mikula, naštěstí se uzdravil Švec. Bílek absolvoval aspoň jeden trénink. V průběhu zápasu vysílal vzkazy, že to asi nevydrží - ale nakonec dohrál," jmenuje Beránek.

Sedm kol před koncem mají sešívaní sedmibodový náskok na sestupové příčky a v příštím utkání doma hostí Jihlavu.

Reklama

Související témata: