Hlavní obsah

Bylo důležité reagovat na Spartu, závod o korunku bude dramatický, řekl Koubek

Plzeň

Rychlý úder. Ideální recept favoritů v duelech s outsidery. Přesně to se povedlo Plzni v dohrávce 23. kola proti Brnu, navíc brzy po vedoucím gólu přidala druhý a dohrávka 23. kola Synot liga byla rozhodnuta už v prvním poločase. Nakonec Západočeši zvítězili 4:1, druhé Spartě se znovu vzdálili na pět bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

„Jsme spokojeni, že jsme doma zvládli i jedenáctý zápas v sezóně, to už je dobrá bilance. Bylo důležité reagovat na výhru Sparty v derby, závod o titul bude dramatický, nikdo moc ztrácet nebude," řekl trenér Plzně Miroslav Koubek, který měl radost ze střeleckého probuzení útočníka Aidina Mahmutoviče, autora dvou úvodních gólů.

„On však v zápasech, kdy nedal gól, tvrdě pracoval pro tým, měl i smůlu, trefoval tyče. Nezastavilo ho ani několik chybně odmávaných ofsajdů v posledních zápasech, teď se střelecky zase chytil. Vyplatila se víra, že góly přijdou. Je to dobře pro něj i pro mužstvo," lebedil si Koubek. Kromě Mahmutoviče obstarali plzeňské góly Jan Kovařík a Tomáš Hořava, čestnou branku Moravanů dal střídající Miroslav Markovič.

„Jsem rád, že se nám podařilo dát alespoň jeden gól, vítězství Viktorky bylo jednoznačné a zasloužené. Jeli jsme do Plzně s jinou představou, než byl začátek utkání, v němž jsme svými chybami dostali soupeře do pohody," podotkl brněnský kouč Václav Kotal.

Domácí lehce povolili pouze v úvodu druhého poločasu, brzy však zase zapnuli. „Jsme jenom lidi, nikdo není superman. Pak se to rychle probudilo," usmál se Koubek. Jeho svěřence nyní zdobí zarostlé tváře, což je součástí sázky. Oholit se chtějí ve chvíli, kdy budou mít takový náskok, který bude znamenat jistotu mistrovského titulu. „Když budeme tahle pokračovat, věřím, že se nám to podaří," pověděl záložník Jan Kovařík.

Reklama

Související témata: