Hlavní obsah

Atmosféra byla chvílemi lepší než v bundeslize, složil Kadlec poklonu derby

Praha

Téměř na den po dvou letech si zase zahrál velké pražské derby. Atmosféra duelu odvěkých rivalů nechyběla, takže sparťan Václav Kadlec si mohl zase na chvíli připadat jako v bundeslize, z níž se na Letnou na půl roku vrátil. Sobotní duel fotbalistů Sparty se Slavií (2:1) byl vyprodaný a nahlášených 18 665 diváků je rekordní návštěvou probíhajícího ročníku Synot ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Kadlec (vpředu) v souboji se slávistou Martinem Latkou.

Článek
Fotogalerie

Moc se na sváteční duel těšil. O to víc, že v Německu v dresu Eintrachtu Frankfurt podobné utkání nezažil. „Měli jsme derby s Mainzem (Mohučí). Noviny jsem ale nečetl, takže nevím přesně, jak to brali. O zápase se bavili kluci v kabině, byl plný stadión, ale nějak víc se to neřešilo," líčil Václav Kadlec v týdnu před zápasem.

A vyprodané derby ho svou kulisou nezklamalo.

„S atmosférou bundesligových zápasů se to určitě srovnat dá. Nebojím se říci, že atmosféra byla srovnatelná, naopak chvílemi ještě lepší než v bundeslize," složil Kadlec velkou poklonu 283. pražskému derby.

Největší návštěvy ligového ročníku
1. Sparta - Slavia 2:1 (11. dubna 2015)18 665
2. Slavia - Sparta 0:2 (27. září 2014)16 661
3. Plzeň - Slavia 1:0 (18. března 2015)11 675
4. Plzeň - Sparta 2:0 (1. listopadu 2014)11 354
5. Plzeň - Brno 4:1 (12. dubna 2015)11 128

Takové nervy favorité rozhodně nechtěli

K výjimečnosti duelu výrazně přispěli podceňovaní sešívaní. Zatímco před rokem přijeli na Letnou jako na porážku, tentokrát se brzy ujali vedení a měli několik šancí na druhý gól, kterým by senzaci dokonali. Přestože tlaku domácích nakonec podlehli, derby bylo dramatické do poslední chvíle a každého diváka mohlo vtáhnout do děje.

„Slavia začala dobře, byla hodně agresivní. A my jsme první poločas nevěděli, jak si s tím poradit. Ve druhém poločase už jsme hráli tak, jak jsme měli. Bylo víceméně na nás, jestli to prolomíme, nebo ne," popsal Kadlec a oddechl si, že minutu před koncem Sparta rozhodla díky jediné vyhrané standardce za celý zápas...

„Nechtěli jsme, aby to byly takové nervy. Ale v derby se rozdíly mažou, může být pokaždé vyrovnané. Ale favoriti jsme samozřejmě byli my. Nakonec jsme to potvrdili, takže v pořádku," oddechl si dvaadvacetiletý Kadlec, který má ze všech sparťanů na kontě nejvíc derby. V lize či poháru nastoupil proti sešívaným dvanáctkrát a dal jim dva góly.

Reklama

Související témata: