Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Trio ligových lídrů body neztrácí a plní ideální jedenáctku

Praha

Stav je v posledních týdnech setrvalý. Plzeň, Sparta i Jablonec drží své pozice v čele tabulky a své soupeře porážejí. Výjimkou nebyl ani poslední víkend, což se odrazilo také v sestavování ideální jedenáctky 23. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz. Lídři dodali dohromady osm hráčů.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 23. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Slávisté derby „udělali", to se jim musí nechat. Roli podceňovaného outsidera odmítli, a přestože tlaku favorita nakonec podlehl, drželi ho v nejistotě až do poslední chvíle. V prvním poločase zazářil nejlepší ligový střelec Milan Škoda, který po individuální akci otevřel skóre, z otočky krásně trefil břevno a Spartě nadále zatápěl. Navzdory dlouhodobému zranění se blýskl i obránce Švec, jehož nucené střídání v samotném závěru domácím hodně ulehčilo rozhodující nápor.

Obrat v derby (2:1) načal důrazný sparťanský kapitán Lafata, který se vyrovnáním udržel v tabulce střelců o jedinou trefu za Škodou. V sestavě kola zdomácňuje Kadlec, znovu těžko polapitelný. A u vítězné trefy Brabcovi asistoval levý bek Costa, který tak korunoval svůj aktivní výkon.

Viktorii k výrazné výhře nad Brnem nasměroval dvěma góly útočník Mahmutovič. Svůj pobyt v základní sestavě se snaží co nejdéle natáhnout Kovařík, v obraně znovu prodal své zkušenosti reprezentant Procházka. Jablonec si zase snadno poradil s Hradcem Králové. Dvakrát se trefil netradiční střelec Greguš, finální přihrávky znovu servíroval Kopic.

Z ostatních týmů zbylo místo už jen na teplického brankáře Grigara, který vynikl v předehrávce na Slovácku.

Sestava 23. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Grigar (Teplice) - Švec (Slavia), Procházka (Plzeň), Costa (Sparta) - Kopic (Jablonec), Kadlec (Sparta), Greguš (Jablonec), Kovařík (Plzeň) - Mahmutovič (Plzeň), Milan Škoda (Slavia), Lafata (Sparta).

Reklama