Hlavní obsah

Škoda a rozjetá Plzeň zazářili v kole, které mělo rekordní diváckou kulisu

Praha

Zajímavé zápasy, příjemné jarní počasí... Víkendové 23. kolo fotbalové Synot ligy trhalo rekordy na tribunách - 51 110 diváků, přesně tolik fanoušků dorazilo do ochozů. To je nejvíc od začátku sezóny, ani v jednom kole zatím celková návštěvnost nepřekročila magickou hranici 50 tisíc. Výkon kola podle hodnocení oficiálního webu soutěže předvedl slávista Milan Škoda v derby na Spartě. Týmem kola je pak vedoucí Plzeň, která zdrtila dalšího soupeře...

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Slavie Milan Škoda se raduje z gólu, který vstřelil v samotném úvodu zápasu Spartě.

Článek
Fotogalerie

Pokladníci si mohli libovat. K rekordu sezóny samozřejmě výrazně přispělo velké pražské derby. V Generali Areně bylo vyprodáno, tedy 18 665 diváků. To z duelu Sparty a Slavie udělalo suverénně nejsledovanější utkání sezóny. Vyprodáno ovšem bylo i v Ďolíčku, kam přišlo rovných pět tisíc.

Nejvyšší průměrnou návštěvnost si dlouhodobě drží Plzeň, která nezklamala ani tentokrát. Na její zápas s Brnem si našlo cestu 11 128 lidí, což je 95% z kapacity arény. Ačkoli Zbrojovka nepatří mezi nejatraktivnější týmy soutěže, jednalo se o třetí nelepší návštěvu v Plzni v tomto ročníku. Ještě více fanoušků dorazilo do Dossan areny už jen na Slavii (11 675) a Spartu (11 354).

Zajímavé marketingové akce pomohly přilákat diváky do Jablonce a Jihlavy. Baumit věnoval zápas s Hradcem hasičům, Jihlava souboj s Duklu všem záchranářským složkám. Vyprodat stadión se však ani jednomu klubu nepovedlo.

Škoda zatápěl Spartě, lídr není k zastavení

Milan Škoda je hráčem kola. Kanonýr Slavie v první půli derby se Spartou zle zatápěl domácím. Mezi týmy zase kralovala plzeňská Viktoria, která sestřelila Zbrojovku.

Škoda hned na začátku derby nečekaně hladce obelstil stopery Brabce s Holkem a svůj postup z úhlu k bráně zakončil přesnou střelou mezi nohama brankáře Štěcha. Do přestávky trefil ještě břevno. Za celé utkání vyslal celkem šest pokusů a přispal si čtrnáct nahrávek, z toho devět přesných, zajímavé také je, že ani jednou nefauloval.

Lídr z Plzně pak míří za titulem. Po výhře Sparty nad Slavií byla Viktoria pod lehkým tlakem, roli jasného favorita v souboji s Brnem zvládla ale na jedničku. Od prvních minut byla lepším týmem a nakonec zvítězila 4:1, přičemž výsledek mohl být ještě výraznější. Plzeňští vyslali celkem dvanáct střel, z toho sedmkrát mířili mezi tyče. Navíc svého soka deptali přesnými nahrávkami, jejichž úspěšnost měli 84%. Na druhou stranu v soubojích byla o jedno procento lepší Zbrojovka, byť k ničemu zásadnímu jí to nepomohlo.

Reklama